Ugrás a cikkhez
Reklám

Jeremy Corbynt, a brit Munkáspárt vezetőjét mostanáig a többi között azért antiszemitázták, mert „modern kori antiszemitaként” nem hajlandó elismerni, hogy az Izraelt rasszizmussal vádolók is antiszemiták. A pártvezetőnek azonban jól jött a Sargentini-jelentés megszavazását megelőző meggyőzőhadjárat arra, hogy némiképp lehiggassza a zsidó sajtó ellene irányuló fortyogó dühét. Corbyn, mintegy hajtűkanyart véve, nemsokára az antiszemitizmus fogalmának teljesen pártatlan nemzetközi meghatározását is teljes mértékben elfogadja – írja a Jiszráél Há-Jom című Likud-közeli izraeli lap.



Jeremy Corbyn (fotó: PA)

Jeremy Corbyn zsidó közéleti személyek és a hasonszőrű sajtó támadásai következtében több országosan ismert pártfunkcionáriust eltávolíttatott a Munkáspárt soraiból az állítólagos antiszemita megnyilatkozásaik miatt. A Judit Sargentini – róla meg a fáma járja, hogy a Ferdinánd és Izabella által 1492-ben Spanyolországból Hollandiába kiűzött szefárd zsidók leszármazottja – jelentésének megszavazása előtti napon, kedden reggel, Corbyn úgy döntött, hogy ő is rálép a Canossába vezető útra, s a zsidókat mintegy megkövetve megteszi az első lépést: Twitter-csiripelésében ugyanis ez olvasható:

A Labour európai parlamenti képviselői Orbán Viktor kormányának elszámoltatására szavaznak. A konzervatívoknak is ugyanezt kell tenniük, s Theresa Maynek is el kell ítélni a bíróságok és a sajtó függetlensége elleni támadásait, a menekültek jogainak megtagadását, illetve azt, hogy az antiszemitizmus és az iszlámgyűlölet aljas ösztöneire épít.



Jeremy Corbyn csiripelése

A „megtérő”, s IV. Henrik német-római császár középkori példáját követve nemsokára még látványosabb Canossát is járó Corbyn a múlt hónap közepén már azt is bejelentette, hogy ő és Labour hajlandó magáévá tenni az antiszemitizmus fogalmának – zsidó megszövegezés nyomán született - nemzetközi meghatározását. Corbyn és párttársai eddig ugyanis nem voltak hajlandók elfogadni a 11 pontos meghatározás négy pontját, például azt, amely fekete-fehéren kimondja: Aki azt állítja, hogy Izrael fajvédő ország, az antiszemita…



A zsidók megfújták a vészsófárt Londonban

Csakhogy az Izraelt közelebbről is ismerők tudják, hogy az antiszemitizmus fogalmának legújabb nemzetközi meghatározása merő hazugság. De maga Corbyn is tudja ezt, és sokáig ezért kötötte az ebet a karóhoz. A számtalan, s még az alább olvashatónál is gyalázatosabb példa közül mi is fölemlítünk egy olyant, amely bizonyítja a antiszemitizmus fogalma nemzetközi meghatározásának hazug mivoltát. David Ben-Gurion 1947 júniusában, akkor még csak a Zsidó Ügynökség elnökeként (később miniszterelnök) az Águdát-Jiszráél nevű ultra-ortodox szervezetnek küldött, úgynevezett „Status quo-levélben” a szélsőségesen rasszista, idegengyűlölő ortodox irányzattal még az állam létrejötte előtt megegyezett abban, hogy az állampolgárok legszemélyesebb ügyeinek, így a születés, halál, házasságkötés etc., intézését kizárólagosan az állami jogosítványokkal felruházott ortodox rabbiság intézi.



A Labour „antiszemitizmusa” ellen tüntetnek (fotó: AFP)

Magyarán, addig vagy egyenjogú állampolgára a nemrégiben Magyarország számára is követendő példaképként állított Izraelben, amíg gojként eszedbe nem jut megházasodni, vagy netán elhalálozni. A nem zsidónak minősülő, egészséges és nem arab nemzetiségű férfi ugyanis kénytelen bevonulni az izraeli hadseregbe, ám ha netán elesik a fronton, nem temetik el a zsidó katonatársai közé… De szolgálhatunk egy biztosan megtörtént, dokumentálható példával is: a Jeruzsálemi Főrabbiság az 1980-as évek elején kiadott a keze alól egy olyan hivatalos állami okmányt (mert a rabbiság Izraelben állami intézmény – H. J.), amelyben a többi között ez a nonszensz, ám gyomorfogató mondat áll: „A kérelmező hölgy méhében levő magzat nem számít a kérelmező férfi magzatának, mert a kérelmező férfi nem zsidó”…



Izrael bírálata még nem antiszemitizmus – állítják a tüntetők (fotó: MEMO)

Jeremy Corbyn tegnapelőtti, az antiszemitizmust is elítélő, a Labour EP-képviselőt a Sargentini-jenetés megszavazására utasító twitteres csiripelése tehát nem véletlen: a Labour vezetője ugyanis rálépett a Canossa-járás rögös útjára. A Sky News értesülése szerint Corbyn a Labour közelgő kongresszusán személyesen jelenti majd be, hogy pártja fenntartásai ellenére elfogadja az antiszemitizmus fogalmának 11 pontos nemzetközi meghatározását. A Labour, és személyesen Jeremy Corbyn a 11 pontból korábban négyet nem volt hajlandó elfogadni. Ám nemsokára Corbyn – a Jiszráél Há-Jom című izraeli lap megfogalmazása szerint – hajtűkanyart véve elfogadja az egyébként teljesen elfogulatlan és pártatlan Holokauszt Emlékének Nemzetközi Szövetsége (IHRA) nevű szervezet által megfogalmazott 11 pontos meghatározást.

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából