Ugrás a cikkhez
Reklám

A fordító megjegyzése

Allah megparancsolja, hogy a muszlimok a népek legjobbjai, mert tudják, hogy mi a helyes és mi a helytelen (Korán 3:110), ellenben a zsidók, a keresztények és a pogányok a leghitványabb teremtmények (Korán 98:6).

Mohamed próféta, minden muszlim megkérdőjelezhetetlen példaképe (Korán 33:21, 4:65, 33:36) azt tanította, hogy aki egy másik törzset utánoz, az közéjük tartozik (Abu Dawud 4031), valamint bárki, aki egy többistenhívővel tart fenn kapcsolatot és vele él, az szintén többistenhívő (Abu Dawud 2787).

Ennek fényében miért mondják a cikkben megszólalók, hogy elhatárolódnak az említett prédikátoroktól azok állítólag vitatott és ostoba prédikációi miatt?

Nos, azért, mert amikor a muszlimok gyengék, mint például most Ausztriában, akkor helyesen cselekednek, ha az iszlám és saját maguk védelmében azt tettetik, hogy a hitetlenek oldalán állnak (Korán 3:28). Ez a takíja vagy mudarat (elleplezés, megtévesztés), amit csak addig folytatnak, amíg nem sikerül erőfölényre szert tenniük, mert akkor kimutatják a foguk fehérjét.

E rövid bevezető után pedig jöjjön a Kurier.at cikke!

Egy mobiltelefonos videó után az [osztrák] Alkotmányvédelem nyomoz egy mecset ellen

Radikális prédikációk egy Favoritenben [Bécs 10. kerületében] lévő mecsetben cselekvésre késztették a karhatalmat. Az FPÖ [Osztrák Szabadságpárt] feljelentést tett.




Nem először kerül a Favoritenben lévő Taiseer-mecset a címlapokra. Már múlt évben is tudósított a média Zakaria M. imámról, aki a főleg egyiptomiak által látogatott imaszobában többek között a nők teljes lefátyolozása után vágyakozott. És most is radikális prédikációkról van szó, melyeket egy mobiltelefonos videón (arabul) lehet hallani. Többek között egy „iszlám államot” dicsőítenek, valamint a „hitetleneket” átkozzák. Az Alkotmányvédelem elkezdte a nyomozást.

A mobiltelefonos videón, melyet a Kuriernak lejátszottak, az hallható, ahogyan három prédikátor – El-Said F. sejk, Aiman M. és az említett Zakaria M. – egy iszlám államról, a szalafizmusról pozitívan, valamint a hitetlenek ellenében nyilatkozik. A keresztényeknek egyházi ünnepeken gratulálni példának okáért „haram”, azaz tiltott. „Az olyan, mint a kereszt előtti leborulás. Allah számára az rosszabb, mint alkoholt inni vagy ölni”, mondja az [Ausztriai] Iszlám Hitbeli Közösségen (IGGÖ) belül is felettébb vitatott Zakaria M.

Kritika az IGGÖ-vel szemben

Az FPÖ már feljelentést tett. Johann Gudenus parlamenti frakcióvezető szerint a mecsetben „a Muszlim Testvériség is fellép, és ott Ausztria-, keresztény- és demokráciaellenes gondolkodásmódot terjesztenek”. Az IGGÖ-vel szemben, melyhez a mecset tartozik, a szabadságpárti politikus masszív kritikát fogalmaz meg: „Itt az IGGÖ vagy félrenéz, vagy a mecseteik kicsúsztak a kezükből – egyik sem tolerálható”. Állásfoglalást követel. 

A Kurier megkeresésére a Hitbeli Közösségtől elmondták, hogy Ibrahim Olgun elnök jelenleg külföldön tartózkodik. A két alelnök, Esad Memic és Abdi Tasdögen közül lapzártáig egyik sem volt elérhető. 

Jóllehet ezideig az IGGÖ-től az esettel kapcsolatban nincs nyilatkozat, köreiken belül azonban beszédtéma a mobiltelefonos videó, habár nem lehet egyértelműen kideríteni, hogy a felvételek mikor készültek. Mert legalábbis a tiltás iránti szenvedélyéről ismert Zakaria M.-et a nyilvánosságra került prédikációk után a múlt évben tulajdonképpen kidobták a mecsetegyesületből, mondja egy belső informátor.

Az imámtól az ember azelőtt „csak máshoz nem mérhető ostobaságokat” hallott, mondják az IGGÖ köreiből. Így a hallgatóit egy parlamenti választás előtt példának okáért arra hívta fel, hogy bojkottálják az urnához járulást „azért, hogy az osztrák pártokat megbüntessék”.

Az említett mecsetnek ezenfelül van még egy alapvető problémája: nincsen állandó imámja, hanem vendégprédikátorokat hív meg. Ezeknek azonban nem a teológiai hozzáértésük számít, mondja a belsős, „hanem csupán az, hogy éppen kinek van ideje”.

A cikk itt véget ér. A benne lévő első felvétel egy arab nyelvű prédikációtöredék; a magyar fordítás a német felirat alapján készült:

Ha a különböző társadalmakra tekintünk, észrevesszük, hogy az ifjúság adja a többséget. És ők játsszák a legfontosabb szerepet a dzsihádhoz való hozzájárulásban, a dawában (hittérítésben), valamint egy állam alapításában. A fiatalok az állam építőkövei. Az iszlám ummának (közösségnek) a valláshoz igazodás révén csak egy jövője van. Hosszú ideje nincs iszlám államunk. Az umma még mindig értéktelen. Hagyjanak nekünk esélyt arra, hogy az államot néhány év során kormányozzuk! Az iszlám állam a vallás révén 10 éven belül elérte az újjászületést, valamint erős hatalommá lett. 10 éven belül! Egy állam 10 éven belül fel tud-e építeni egy erős hadsereget és gazdaságot? Az csak az iszlám államnak sikerülhet. Ha van erősen hívő ifjúság, akkor van erős államunk és erős emírünk.

(Hidra - Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából