Ugrás a cikkhez
Reklám

A CNN nyilvánosságra hozott egy 2016-os, két hónappal az amerikai elnökválasztás előtt rögzített hangfelvételelt, melyen Donald Trump és korábbi ügyvédje, Michael Cohen hallható. Arról beszélnek, miként vásárolják meg a volt Playboy-modell Karen McDougal hallgatását Trumppal való állítólagos 2006-os afférjáról. A felvételt Cohen ügyvédje adta oda a CNN-nek.Trump és Karen McDougal (fotó: Getty Images Hungary)

Az ügylet lényege, hogy Trump szeretette volna megszerezni McDougal beszámolójának kizárólagos jogait, hogy az máshol ne jelenhessen meg. A beszélgetés Cohen ügyvédje szerint azt támasztja alá, hogy Cohen törvényes keretek között szerette volna az ügyletet lebonyolítani, míg Trump készpénzzel fizetett volna.

A felvételen Cohen azt magyarázza, hogy egy céget kell alapítani, hogy ahhoz kerüljenek a történet közlésének jogai. Trump értetlenkedik, Cohen közli, hogy fizetniük kell, és ekkor hangzik el Trump szájából a készpénz – cash – szó. A felvétel ugyanakkor nem túl jó minőségű, Trump jelenlegi ügyvédje Rudy Giuliani (a volt New York-i polgármester) szerint például Trump a hasonlóan hangzó csekkről beszélt.

Full audio: Presidential candidate Trump is heard on tape discussing with his attorney Michael Cohen how they would buy the rights to a Playboy model's story about an alleged affair Trump had with her years earlier, according to the audio recording "https://t.co/YmC0QuDqTx pic.twitter.com/fBbq7r1Lq9

— Cuomo Prime Time (@CuomoPrimeTime) 2018. július 25.

A felvétel létezésére a Cohen pénzügyeit firtató vizsgálat során, a múlt héten derült fény. Cohen volt Trump necces ügyeinek intézője, és amióta szorul körülötte a hurok, mindinkább hajlandónak tűnik az együttműködésre a hatóságokkal. Mindez igen rossz hír Trump számára, aki eddig tagadta a felvétel létezését, és hogy lefeküdt volna McDougallal.

McDougal sztorijának jogait végül a Trump-közeli National Enquirer szerezte meg 150 ezer dollárért, majd "megölte", azaz sosem publikálta a történetet. A bírósági adatok szerint idén összesen 12 felvételt foglaltak le Cohentől.

(Guardian - CNN - Index)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából