Ugrás a cikkhez
Reklám

A kutya- és macskahús emberi fogyasztás céljából folytatott „kegyetlen” kereskedelmének betiltására szólították fel helyi és nemzetközi hírességek Joko Widodo indonéz elnököt.

A hétfőn nyilvánosságra hozott levél, amelyet több mint kilencvenen írtak alá, köztük Cameron Diaz, Simon Cowell, Ellen DeGeneres és Ricky Gervais, hangoztatja, hogy a tilalommal Indonézia „egy szégyenfolttól szabadulna meg” és az országot „egy világ ünnepelné”.

A Kutyahúsmentes Indonéziáért állatvédő koalíció szerint a kutya- és macskahúsfogyasztás egészségügyi veszélyekkel is jár. Az indonéz lakosságnak csak egy kis hányada fogyaszt kutyahúst, ám egy 250 milliós népességű országban ez még így is jelentős piacot képez.

Egy januári eset kapcsán emelték fel szavukat a nemzetközi hírességek: helyi állatvédők és a Humane Society International aktivistái januárban rejtett kamerával készült felvételeket tettek közzé kutyák és macskák, köztük lopott házikedvencek kegyetlen lemészárlásáról Celebesz (Szulavézi) sziget északi részén. A felvételeken látható, amint közönség, köztük gyermekek előtt doronggal agyonverik a kutyákat, majd lángszóróval leperzselik a szőrt az állatokról, amelyek egy része még él.

A botrány nyomán a hírhedt észak-celebeszi Tomohon „extrémpiacon” felhagytak a kutyák és macskák nyilvános leölésével, de továbbra is árusítanak más településekről odaszállított állattetemeket. Az állatvédők szerint Észak-Celebeszen hetente több ezer kutyát és macskát “vágnak le”, többségében más tartományokban összeszedett állatokat.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából