Geert Wilder holland politikus szerint Európának folytatnia kell harcát a bevándorlás ellen. Az Európai Parlament Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakciójába tömörült pártok Prágában tartottak konferenciát.

“A bevándorlást meg kell akadályozni, még akkor is, ha falat kellene építeni határainkon” – jelentette ki az euroszkeptikus és iszlámellenes, ugyanakkor cionista holland Szabadságpárt (PVP) vezetője szombaton Prágában, az Európai Parlament Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakciójába tömörült pártok konferenciája alkalmával tartott sajtótájékoztatóján.

A konferencia középpontjában az ENF-frakciót alkotó pártok jövőt érintő Európa-víziója áll, amelyet az Európai Unió alternatívájának tekintenek.

This is the end of this MENF meeting. In an electric atmosphere, all the great European patriotic leaders called on the peoples of Europe to free themselves from the chains of the EU. Long live the free European nations ! ✌🏻🇫🇷🇨🇿🇮🇹🇳🇱🇬🇧 #MENFCongress pic.twitter.com/LMRIoXXHSe

— MENF (@menleuropa) 2017. december 16.

Tomio Okamura, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom elnöke újságíróknak elmondta: a konferencián részt vevő pártok szerint az Európai Uniót a jövőben a szuverén európai államok együttműködésének kellene felváltania. Wilders úgy nyilatkozott, hogy ez Hollandiának is jobb lenne.

“Az együttműködés hívei vagyunk, de a szuverén államok között” – szögezte le.

Geert Wilders, Tomio Okamura és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és a többi felszólaló a konferencián elhangzott beszédükben a CTK hírügynökség szerint élesen bírálták az Európai Uniót, és egybehangzóan határozottan elutasították a migránsok további befogadását Európába.

“Meg kell találnunk a bátorságot ahhoz, hogy az illegális migránsokat visszaküldjük származási országaikba. A már Európában élő muszlimoknak pedig le kellene mondaniuk az iszlámról” – hangsúlyozta Geert Wilders.

“Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) választási sikere és kormánykoalíciós szerepe számunkra hatalmas siker, amely bizonyítja, hogy munkánkat a közvélemény is egyre inkább értékeli. Ausztria példa lehet Európa számára” – mondta Marine Le Pen újságíróknak. Hasonlóan nyilatkozott Wilders is.

Több cseh civil szervezet pénteken és szombaton tüntetett az ENF-frakció pártjainak konferenciája ellen Prágában.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Európai nacionalista erők a cionizmus hálójában