Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem mernek belépni a svéd tűzoltók rendőri védelem nélkül a no-go zónákba, amelyek létét számos európai parlamenti képviselő tagadja. A tűzoltók mindenesetre nem tagadják ezt, sőt be is vallják, hogy szándékosan késnek addig, amíg meg nem érkezik a rendőri védelem.

Nem csak az EP-képviselők, hanem a svéd hivatalos közlemények is titkolják a no-go zonák létezését. A legutóbbi eset Uppsalában történt, ahova a tűzoltók csak a tűz bejelentését követően, három óra elteltével vonultak be – mondta az M1 tudósítója.

Uppsala egyik külterületén is rendkívül pokoli állapotok lettek úrrá: a tűzoltók sem mernek behajtani Gottsundába, ha valami kigyullad, mert a migránsok nagy valószínűséggel rájuk támadnak – írja a Breitbart.



Ennek a malmői rendőrautónak is jól jött volna a tűzoltók gyors segítsége

Múlt héten, kedden este hét óra után hívták a tűzoltókat szemtanúk, mert több autó és egy parkolóház lángolt a no-go zónává váló kerületben. A tűzoltók azonban csak három órával később jelentek meg a helyszínen addigra kaptak csak rendőri védelmet. Az uppsalai rendőrség szóvivője, Lisa Sannervik szerint a tűzoltók biztonsága került volna veszélybe, ha rendőri biztosítás nélkül végezték volna a munkájukat. Az utóbbi időben ugyanis többször is volt példa arra, hogy a hatóságok embereire betolakodók támadtak.

A tűzben legalább ötven autó károsodott, több teljesen kiégett. A szemtanú, aki értesítette a hatóságokat, 45 percig várt a helyszínen a tűzoltókra, és alig akarta elhinni a késlekedés okát, mikor a diszpécserrel beszélt.

Sannervik nem is tagadta, hogy a tűzoltók szándékosan késtek, biztonsági okokból nem mentek ki az érintett területre. Mint fogalmazott: „Már több olyan esetünk is volt, hogy a tűzoltókat kövekkel dobálták a kerületben. Természetesen a döntésünk sajnálatos a környék lakóira nézve, de a csapatunk biztonsága a legfőbb prioritás számunkra.”

Az egység csak akkor kezdett el oltani, mikor megérkezett a felfegyverzett rohamrendőri csapat, amely megtisztította a garázsok környékét az új európaiaktól.

Sannervik szerint a tüzet bosszúból gyújthatták, ugyanis a múlt héten a rendőrség több embert is letartóztatott Gottsundában, akik drogkereskedelemben érintett bűnbandákhoz tartozhattak.

A mentők katonai felszerelésben vonulnak ki a no-go zónákba

A főképp migránsok lakta kerületek már több svéd nagyvárosban is no-go zónává váltak. Malmőben például fiatal betolakodók üvegekkel dobálták meg a tűzoltókat, és addig nem szüntették be a támadást, míg az egyenruhások biztonsági okokból el nem menekültek, maguk mögött hagyva a lángoló épületet. A mentőket pedig már annyiszor zaklatták, hogy a no-go zónákba katonai sisakban és golyóálló mellényben vonulnak ki, ha riasztják őket.

Nagy különbséget kell tenni Svédország és a többi európai ország között – hangsúlyozta a tudósító. A svéd rendőrség pár évvel ezelőtt egy 55 no-go zónából álló jelentést tett közzé hivatalos honlapján. Ebben nem no-go zónáknak nevezték a migránsok által kedvelt területeket, hanem az "állampolgári közbiztonság szempontjából kritikus területnek". Térképen jelölték meg ezeket a kerületeket. Finnországban ilyen no-go zónák nincsenek, azonban több olyan terület is van – főként pályaudvarok, központi területeket – ahol sok a migráns, és a molesztálások és lopások is rendkívül gyakoriak.

(Híradó - Breitbart nyomán)

Kapcsolódó:

- Az egykori Svédországban tilos a menekült szót idézőjelbe tenni, mert az bizony gyűlöletbeszéd

- Iskolaigazgató a lányoknak Ahmed nemi erőszakja előtt: Takarjátok be magatokat, és ne mászkáljatok erotikusan!
- Svédország megszállói, árulói és védelmezői (II. rész) – Interjú a most 20 éves Északi Ellenállási Mozgalom vezetőjével
- Svédország megszállói, árulói és védelmezői (I. rész) - A megszállás alatt álló ország haláltusája
- Egy halálra ítélt nemzet: Svédország zsidó felforgatása




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából