Ugrás a cikkhez
Reklám

Athénban szerdán több tucat migráns, elsősorban asszony és gyermek tüntetett Németország nagykövetsége előtt, és követelték a német hatóságoktól a családegyesítési folyamat fölgyorsítását – írja a focus.de német hírportál. Amint azt 2015-ben a Magyarországon is átvonuló kontinenshódítók összetételéből láthattuk, a Németországot lerohanó sáskahadak szinte kizárólag életerős, igen fiatal férfiakból állnak, akiket most már a hátrahagyott feleségeik és gyermekeik is szeretnének követni, hogy ők is munka nélkül élvezhessék az eszement németek nyújtotta társadalmi juttatásokat, az egyelőre még jóléti társadalom nyújtotta előnyöket.



„Mi csak békét szeretnénk!”

A görög fővárosban tegnap a német nagykövetség előtt lezajlott, ezúttal is kisgyermekeket előtérbe toló tüntetés résztvevői angol, német és arab nyelvű transzparenseken tiltakoztak a családegyesítés elhúzódó folyamata ellen, és követelték a német ügyintézés felgyorsítását. A legbájosabb az a transzparens volt, amelyen rossz németséggel kérték számon azt, hogy végül is „Hol van itt az emberiesség?” Igaz, a megválaszolandó kérdést a türelmetlenkedők a német változat alatt rögtön arabul is föltették. De volt olyan német nyelvű fölirat is, amely azt hirdette, hogy „Mi csak békét szeretnénk!”



Ez a hölgy is csak az édesapját akarja viszontlátni Németországban

„Mi csak a családunkat akarjuk!”, volt olvasható egy másik német nyelvű transzparensen, s alatta angolul a „Németország, Németország” pontos úti célként megjelölve. Kisgyerekek által tartott másik angol föliratból meg azt tudtuk meg, hogy „Az édesapánkat akarjuk Németországban!” (A kérdés csak az, hogy az édesapa, amint a befogadó hatóságok, úgy a gyermekeik szeme elől is nem tűnt-e el véglegesen a nagy német élettérben - H. J.)

A tegnapi tüntetés résztvevőinek képviselője végül átadta a nagykövetség munkatársának a tiltakozóknak a családegyesítés fölgyorsítására vonatkozó követelését, majd a demonstrálók békésén elhagyták a külképviselet előtti térséget. A német hírportál úgy tudja, hogy Görögországban a hivatalos állítás szerint mintegy 2500 hátramaradt hozzátartozó vár a németországi családegyesítésre. Ehhez mi hozzátesszük, hogy ez csak a kezdet, mert később majd kérik a családegyesítést a Németországban nemsokára kétmillióra duzzadó létszámú sáska szülei, illetve más hozzátartozók is. Willkommen!

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából