Ugrás a cikkhez
Reklám

Szándékosan belehajtott egy férfi egy rendőrségi furgonba Párizs leghíresebb sugárútján. A hétfői támadás során senki nem sérült meg, de a támadó kocsija sokáig lángokban állt.

Evakuálták az embereket a francai főváros leghíresebb sugárútjáról, a Champs-Elysees-ről. Francia hírjelentések szerint sokáig lángokban állt egy autó.



Kiürítették a Champs-Elysees-t (fotó: Reuters/Gonzalo Fuentes)

Az AFP hírügynökség úgy értesült, hogy egy ember belerohant kocsijával egy rendőrségi furgonba, ami az út szélén állt. A hatóságok azt javasolták a helyieknek, hogy kerüljék el a sugárutat, de úgy tudni, senki sem sérült meg az ütközés során. Rendőri források szerint a férfit le kellett teperni a földre.

A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a Renault Mégane gépkocsi vezetőjénél, aki egyedül volt a járműben, fegyver volt, a rendőrök kihúzták a járműből, és a helyszínen ártalmatlanították, a lángokat a tűzoltók eloltották. A hírtelevízió úgy tudja, hogy a gépkocsit tűzszerészek átvizsgálták, s legalább egy gázpalackot, több fegyvert és töltényeket találtak benne.

Meglepetés: iszlamista radikálisként nyilvántartott a támadó

Pierre-Henry Brandet, a belügyminisztérium szóvivője a helyszínen tartott rövid sajttájékoztatóján korábban azt mondta: “a támadó feltehetően meghalt, mozdulatlanul fekszik (a gépkocsi mellett), de miután a tűzszerészek még dolgoznak, a mentősök lassan tudják megközelíteni”. A szóvivő megerősítette, hogy a támadón kívül senki nem sérült meg sem a járókelők, sem a rendőrök közül.



Az ártalmatlanított támadó fekszik a földön, amíg a bombakereső kutya dolgozott, a mentősök nem közelíthették meg a férfit (Fotó: Thomas Samson / AFP)

A férfi személyazonosságát egyelőre nem közölték, de a BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy egy 33 éves, a rendőrségi nyilvántartásban iszlamista radikálisként nyilvántartott férfiről van szó. A francia hírtelevíziók közvetítésein látható, ahogy a hatósági emberek jelenleg is vizsgálják a helyszínen a fehér színű gépkocsit.

A francia hatóságok egy öngyilkos merénylő által végrehajtott terrortámadásként kezelik az ügyet, amelyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított vizsgálatot.

Sajtóhírek szerint a gépkocsi vezetőjét a helyszínen őrizetbe vették, a lángokat a tűzoltók eloltották. A rendőrség arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a környéket, amely alig kétszáz méterre van a francia elnöki hivataltól.



Az AFP fotóján épp lepellel takarják le a támadó testét - ezek szerint nem volt szükség őrizetbe vételre

Frissítés: A támadó meghalt - robbanóanyag is volt az autóban

Gérard Collomb belügyminiszter későbbi tájékoztatása szerint a járművet vezető férfi meghalt. A tárcavezető merényletkísérletnek minősítette a történteket, hangsúlyozta, a rendőrség volt a támadás célpontja. Collomb elmondta, az autóban a fegyverek mellett elegendő robbanóanyagot találtak ahhoz, hogy az a levegőbe repítse a járművet. – Ez az eset újfent bizonyította, hogy a terrorfenyegetettség Franciaországban extrém magas – idézte a CNN Collombot.

Korábban írtuk: Csendőrségi teherautóba rohant egy férfi a Champs-Elysees-n - A rendőrség feltételezett támadóról beszél

A francia rendőrség kiürítette a Champs-Elysees-t, Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútját hétfő délután. Rendőri források szerint "egy férfi eszméletlenül fekszik, az autója pedig kigyulladt".

Evakuálták az embereket a francai főváros leghíresebb sugárútjáról, a Champs-Elysees-ről. Francia hírjelentések szerint lángokban áll egy autó.

Az AFP hírügynökség úgy értesült, hogy egy ember belerohant kocsijával egy csendőrségi teherautóba, ami az út szélén állt. A hatóságok azt javasolták a helyieknek, hogy kerüljék el a sugárutat, de úgy tudni, senki sem sérült meg az ütközés során.

#BREAKING: attacker on Champs-Elysees likely dead say Paris police. #ChampsElysees pic.twitter.com/bXXMpkIjzc

— Alex Hooper (@alex__hooper) 2017. június 19.

A rendőrség feltételezett támadóról beszél

Rendőri források szerint “egy férfi eszméletlenül fekszik, az autója pedig kigyulladt”. Még nem tudni, hogy az ütközés szándékos volt vagy véletlenül hajtott bele az illető a furgonba, de a rendőrség “feltételezett támadóként” említi az autó vezetőjét, és állításuk szerint le kellett teperni a földre.

(Híradó - Le Parisien - MNO - Twitter)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából