Ugrás a cikkhez
Reklám

Nyomozást indított a német rendőrség, miután több helyen is gyújtogatásra utaló jeleket észleltek a német vasúti pályákon. Hétfőn hajnalban Lipcse közelében gyulladt ki egy kábelalagút és más elektromos berendezések. A német rendőrség ezután helikopterről kezdte el figyelni a vasúti pályákat, írja a Frankfurter Allgeimeine Zeitung.

Tizenkét olyan helyet azonosítottak, ahol hasonló gyújtogatások gyanúja merült fel. Lipcse mellett találtak ilyen nyomokat Berlin, Hamburg, Köln, Dortmund, Bréma és az Alsó-Szászországban található Bad Bevensen közelében is. A tüzek nem okoztak komoly károkat. Volt, amit azonnal sikerült eloltani, de az érintett szakaszokon késtek a vonatok és néhány járat nem tudott elindulni.



A késő vonatok miatt várakoznak utasok a drezdai pályaudvaron (Fotó: Filip Singer / MTI / EPA)

A német rendőrség nem zárja ki, hogy ezek az esetek összefüggnek, és egy politikailag motivált szabotázssorozatra való felkészülésről lehet szó.

Július 7-8. között Hamburgban tartják a vezető ipari országok vezetőinek csúcstalálkozóját. A G20-as csúcsra már korábban jelentettek be tiltakozó akciókat és támadásokat szélsőbaloldali csoportok.

(Index)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából