Ugrás a cikkhez
Reklám

Régebben lehetett naiv egyénektől olyasmit hallani, hogy a BBC az újságírói etika zsinórmértéke, a tapasztalt ember viszont már akkor is tudta, hogy az egy ugyanolyan propagandaadó, mint a fősodratú média többi tagja.

Nézzünk erre egy újabb példát!

A Kuruc.info már hírt adott arról, hogy Londonban három muszlima (muszlim nő) megtámadott és késsel megvágott egy óvónőt, miközben Allahról kiabáltak.




Karrien Stevens, a Little Diamonds óvoda igazgatónője nyilatkozott a kolléganőjét ért támadással kapcsolatban. A BBC ezt a változatot mutatta be (az „ázsiai” a brit polkorrekt szóhasználatban pakisztáni muszlim bevándorlót jelent):

Húszas éveikben járó három fiatal lány, ázsiaiak, követték őt, és hátulról megtámadták. [Ugrás a felvételben] Lerángatták a földre, és aztán rugdosták, ököllel ütötték. És aztán az egyikőjük előszedett egy kést, és végighasította a karját.

Karrien Stevens a The Telegraph-nak adott interjújában ezt mondta:

Munkába sétált, egészen hétköznapiasan, mert csodálatos fényes nap volt, az állomásról, és három lány volt mögötte. Nem igazán figyelt fel erre. Nyilvánvalóan kántáltak. Abban a pillanatban nem tudta, hogy mit kántálnak, és aztán hirtelenjében megtámadták azt mondva, hogy „Allah! Allah!”. És aztán nyilvánvalóan a földön volt, és ököllel ütötték, rugdosták, és aztán az egyikőjük előszedett egy kést, és megvágta a csuklójától a könyökéig.

Karrien Stevens az Evening Standardnek adott interjújában megemlítette, hogy „Allahról kiabáltak, arról meg a Koránról”. 

A BBC tehát szándékosan kivágta az Allahra vonatkozó részt, mert az nem illett a nézőknek eladandó polkorrekt mondanivalójához (narratívájához).

A tapasztalt ember pontosan tudja, hogy fordított esetben, azaz ha három fehér ember támadott és vágott volna meg egy muszlim nőt azt kiabálva, hogy „Britain First!” (Elsősorban Britannia!), a BBC éjjel-nappal azt sugározta volna.

Amikor Michael Heaver rákérdezett a dologra, a BBC-s Daniel Sandford a Twitter-oldalán ezt az arcátlan választ adta: „Mint már tegnap elmagyaráztam, mi éppenséggel leellenőrizzük a sztorikat, mielőtt közöljük azokat. Sajnálom, hogy a tények, ahogyan azokat meg tudjuk állapítani, nem felelnek meg az Ön narratívájának”. Később még azt tette hozzá, hogy a rendőrség óvta őket ettől a változattól, mármint hogy megemlítsék Allahot és a Koránt.

A BBC honlapján ugyan szerepel az, hogy a késes támadást a rendőrség gyűlölet-bűncselekményként kezeli, és hogy Karrien Stevens azt mondta, hogy a támadók „valami Allahhal és a Koránnal kapcsolatos dolgot” kiáltottak, azonban az interjúból azt a részt kivágták. Rögtön adódik a kérdés, hogy ha azt leellenőrizték és elég hitelesnek tartották, hogy a honlapjukra feltegyék, akkor miért vágták ki az interjúból?

Élek a gyanúperrel, hogy azért, mert sokkal többen bámulják a televíziót, mivel az erőfeszítést nem igényel, mint ahányan veszik a fáradtságot, hogy a dolog után járjanak, és így a BBC abban reménykedett, hogy az átlagnéző előtt a támadás motivációja ismeretlen marad. Mindez pedig megfelel a fősodratú média által eladandó polkorrekt narratívának, hogy a terrorizmusnak semmi köze sincs az iszlámhoz.

Ez most nem jött össze, de azon érdemes elgondolkodni, hogy vajon hányszor próbálkoztak, illetve fognak még próbálkozni egy ilyen húzással?

Hidra - Kuruc.info

Forrás: BBC Censors "Allah" From Interview About Muslim Attack

Kapcsolódó: Muszlimok "saját" tüntetése a terror ellen - a CNN útmutatása alapján, a BBC támogatásával





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából