Ugrás a cikkhez
Reklám

Emmanuel Macron megválasztott francia köztársasági elnök La République en marche (LRM - A Köztársaság lendületben) névre keresztelt politikai mozgalma megállapodásra jutott a centrista Francois Bayrou Modem pártjával a képviselői helyek elosztásáról a júniusi parlamenti választásokon - jelentették be péntek késő este Párizsban.

Bayrou (aki liberális, demokrata és clintonista - a szerk.) korábban tiltakozott amiatt, hogy pártjának szerinte túlságosan kevés hely jutott a képviselőjelöltek listáján, és ez megakasztotta február óta tartó együttműködésüket.

Pénteken, egész napos tárgyalásokon végül is “szilárd és kiegyensúlyozott” megállapodás született a pártok megbízottjai között – fogalmazott Bayrou, hozzátéve, hogy még lesz munka a végső simításokkal.

Macron listáján szerepel 24 olyan képviselő is, aki a Szocialista Pártból lépett át, és kilátásai vannak arra, hogy "a konzervatívok egy, az ország sorsáért magát felelősnek érző csoportja" is melléje áll - zárja idillien az egykori szoci bankárból lett "független" elnök szövetségeskereséséről szóló híradását az MTI.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából