Ugrás a cikkhez
Reklám

A Bild című német hetilap közlése szerint a német hadsereg egy 28 éves főhadnagyát azzal gyanúsítja a német államügyészség, hogy merényletet akart elkövetni. Az egyébként franciaországi állomáshelyen szolgáló katonát még februárban fogták el Bécsben, de csak most emeltek vádat ellene. Ügyében három országban tartottak házkutatásokat.



Ezen a menekültszálláson lakott - képzelhetjük, a (volt) lakótársai is mennyire igazi menekültek...

A Bild cikkében közölt információk szerint a katona még januárban egy 7,65 mm-es pisztolyt rejtett el a bécsi repülőtér egyik vécéjében, amiért februárban ment vissza, ám ekkor az osztrák hatóságok elfogták őt, majd eljárás alá vonták.

Az ügy különlegessége, hogy maga a katona szírnek adta ki magát, 2015 decemberétől egy menekültszálláson élt, még menedékkérelmet is beadott, ami elfogadtak, és egy bajor településen még szállást és pénzügyi támogatást is kapott.

Arról is ír a Bild, hogy az államügyészség gyanúja szerint a katona "idegengyűlölet miatt" akarta elkövetni tettét. (És semmiképpen sem azért, mert el volt keseredve annak láttán, miként változtatják a hazáját muszlim pöcegödörré - a szerk.)

Információk szerint egy 24 éves egyetemi hallgató segítette a férfit a tervezésben, a hatóságok őt is őrizetbe vették. Kettejüket csütörtökön viszik bíróság elé, ahol valószínűleg letartóztatásukról is döntenek.

(Bild - Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából