Ugrás a cikkhez
Reklám

Különösen veszélyesnek titulálta a bíró azt a férfit, akit hétfőn kaptak el a hatóságok – számol be a The Local olasz kiadása. A 29 éves "nagyon nagy eséllyel vitt volna véghez komoly erőszakos cselekményeket" – vélekedtek a hatóságok. A férfit hét hónapig megfigyelték, miután az FBI-tól kaptak egy fülest.



Íme egy kiváló kebabnak való alapanyag...

A kutyáknak vetette volna a kebabnyárson megsütött "hitetleneket"

Az interneten szélsőséges iszlamista tanokat terjesztett, valamint a "hitetleneket" kebabnyárson sütötte volna meg, majd kutyákkal etette volna fel őket – legalábbis egy üzenetének tanulsága szerint.

Ezenfelül az Iszlám Állam (IÁ) olaszországi szóvivőjének állította be magát, "ibn dawala7" felhasználónévvel, ami annyit tesz, hogy "az állam fia". Hűséget is fogadott a szervezet vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak.

A Zello nevű applikáció segítségével pedig terveket beszélt meg, amiket Olaszországban kellett volna végrehajtani. Ezenfelül olyan taktikákat osztott meg, hogy miként lehet a hatóságokat félrevezetni a nyomozás során. Ahhoz is adott tanácsokat, hogy hogyan lehet "láthatatlannak" maradni egy nyugati országban.

A kis örökbefogadott

A férfi 2008-ban érkezett Olaszországba, és egy olasz anyával és fiával élt együtt, akik szinte úgy gondoltak rá, mint egy "adoptált gyerekre".

Olaszországból idén eddig 31 embert utasítottak ki terrorista kapcsolatok, 2015 januárja óta pedig összesen 163 embert vallási szélsőségesség miatt.

Március végén a hatóságok bejelentették, hogy felszámoltak egy hálózatot, mely a híres velencei Rialto-híd felrobbantását tervezte.

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából