Ugrás a cikkhez
Reklám

Németországban tavaly lényegében stagnált a regisztrált bűncselekmények száma az egy évvel korábbihoz képest, miközben az ország lakossága jelentősen növekedett - dicsekedett a nyilvánvaló hazugsággal Thomas de Maiziere németországi szövetségi belügyminiszter hétfőn Berlinben a 2016-os bűnözési és bűnüldözési statisztikát bemutató tájékoztatóján.



Thomas de Maiziere kitett magáért

Tavaly 6 372 526 bűncselekményt regisztráltak, ami 0,7 százalékos növekedés 2015-höz képest. Az idegenrendészeti ügyek - például az illegális határátlépés és a jogcím nélküli tartózkodás - nélkül az esetek száma 0,7 százalékkal 5 884 815-re csökkent.

Az adatok azt mutatják, hogy a bűnözés a lakosság növekedésének ellenére nem harapódzott el, ami "jó hír" - közölte az örömhírt De Maiziere

Azonban az erőszakos bűncselekmények száma emelkedett, és a csoport létszámának növekedéséhez képest aránytalanul nagy mértékben emelkedett a menekültügyi rendszerbe belépők által elkövetett bűncselekmények száma, amin "nincs mit szépíteni" - vallotta be pironkodva a belügyér.

Ugyanakkor a "valóban védelemre szoruló" emberek, köztük a szírek alulreprezentáltak a "bűnöző bevándorlók" körében - tette hozzá mindenkit megnyugtatva.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

- Megugrott a szexuális erőszakok száma Németországban - Vajon mi lehet az oka?

- Egy év alatt több mint 50 százalékkal nőtt a bűncselekménnyel gyanúsított "menedéket kereső emberek" száma Merkelisztánban





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából