Ugrás a cikkhez
Reklám

Írországban évek óta vita folyik az abortusz legalizálásáról, leginkább írországi szervezetek részvételével. A napokban azonban már figyelmeztetést kapott az Abortion Rights Campaign (ARC) nevű ír magzatgyilkosság-párti szervezet a civil szervezetek tisztasága felett őrködő SIPO nevű szervezettől, hogy problémás lehet az 23 ezer ír fontnyi összeg, amit a George Soros alapította Open Society Foundationtől (Nyílt Társadalom Alapítvány) kapott. Írországban szigorú szabályok vonatkoznak a civil szervezeteknek adott támogatásokra.

A szervezet visszaküldte az összeget az alapítványnak, amit a zsidó (a Híradó szerint persze "magyar") származású milliárdos alapított. Mint az az Irish Times-ban olvasható, ők ezt a pénzt oktatási és "megbélyegzésellenes" projektekre fordították volna.

Nem értettek egyet a SIPO figyelmeztetésével – nyilatkozták az ARC részéről –, de a törvényt követve inkább visszaküldték a pénzt, hogy megfeleljenek a szabályozási kereteknek. A kényszerű pénzvisszaküldés ellenére a Híradó mégis azt a címet adta cikkének, hogy "Nem kértek Soros pénzéből az ír abortuszpártiak", mintha a magzatgyilkosságért küzdő galeri egy hős, Soros-ellenes civil szervezet lenne.

Írországban szigorú törvényi szabályozások alá esnek a politikai célra adott külföldi támogatások – teszi hozzá az Irish Times.

(Híradó - Irish Times nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából