Ugrás a cikkhez
Reklám

Roman Polanski ügyvédei újabb kísérletet tesznek arra, hogy megoldják a zsidó filmrendező 1977-es bírósági ügyét: el akarják érni, hogy Polanski visszatérhessen az Egyesült Államokba anélkül, hogy börtönbe kelljen vonulnia.

Harland Braun, a filmrendező Los Angeles-i ügyvédje csütörtökön bejelentette: Polanski azt szeretné, hogy szabadon beutazhasson az Egyesült Államokba, és felkereshesse felesége, Sharon Tate sírját, akit 1969-ben gyilkoltak meg Los Angelesben Charles Mason bandájának tagjai.

Braun közölte, hogy levelet intézett a filmrendező kaliforniai ügyében eljáró bíróhoz, aki február 24-re kitűzte a meghallgatást.

A Franciaországban élő, az MTI hazugsága szerint "lengyel származású" 83 éves filmrendezőt negyven éve körözik az Egyesült Államokban kiskorú megerőszakolása miatt. A rendező 1978-ban elismerte, hogy kiskorúval folytatott törvénytelen szexuális kapcsolatot, de tagadta a nemi erőszakot. 42 napot töltött börtönben, de elmenekült az ítélethirdetés elől, mert "úgy értesült", hogy nem tartják be a vádalkut, amit kötött.

Az elmúlt években mind Svájc, mind Lengyelország többször is elutasította az Egyesült Államok kérését Polanski kiadatásáról.

Harland Braun arra kérte Scott Gordont, a Los Angelesi fellebbviteli bíróság bíróját, hogy nyissa fel Polanski 1977-es vallomását, és ezen vallomás, valamint a lengyelországi és svájci bírósági döntések alapján állapítsa meg, hogy Polanski valóban vádalkut kötött, és nem kell több időt börtönben töltenie.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából