Ugrás a cikkhez
Reklám

A Sínai-félszigeten tevékenykedő, s a térség belsejében hadászati fontosságú területeket birtokló Iszlám Állam tegnap a szokásos lefejezéssel kivégzett két helybeli idős férfit, akikről kezdetben azt állították, hogy „nem voltak muszlimok”. Egyikükről, a halálakor 100 esztendős Szulejmán Ábu Harázról azt terjesztették, hogy keresztény pap volt, aki le akarta téríteni a környék beduinjait az igaz hit útjáról, ám a helybeliek tanúsítják: az aggastyán a misztikus muszlim szúfi rend köztiszteletben állt hitszónoka volt, s a terroristák dühét az váltotta ki, hogy ellenezte az iszlám erőszakkal történő „védelmét” – írja és teszi közzé a döbbenetes fényképeket az el-arabiyya.net.



Szulejmán Ábu Haráz még „civilben”



A lefejezés előtt fölolvassák az ítéletet

Az egyiptomi Sínai-félszigeten tevékenykedő Iszlám Állam terroristái tegnap lefejeztek két idős férfit, miután azzal vádolták őket, hogy nem muszlimok, s egyikük keresztény papként le akarta téríteni a helybeli beduin muszlim lakosságot az igaz hit, azaz az iszlám útjáról. Az Irakból és Szíriából már régebben megismert forgatókönyv szerint a gyilkosok a két öregembert narancsszínű gúnyába bujtatták, egy bíróféle (kádi) ismertette a rögtönítélő bíróság ítéletét, a két személy által elkövetett „bűnöket”, nyakukat fatuskóra helyezték, majd a hóhér karddal leválasztotta fejüket a testükről. Már megtörtént a barbár kivégzés, amikor kiderült, hogy egyiküket, egy 100 éves aggastyánt „tévedésből” gyilkolták meg.



A hóhér lesújt a narancsszínbe bujtatott aggastyánra



Lehull a fej a sivatag homokjába – keresztény papnak hitték… (Az eredeti felvétel a képre kattintva jelenik meg [18+])

Az elvetemült gyilkosságra a Sínai-félsziget fővárosának is mondott, a földközi-tengerparti El-’Áris városától mintegy 15 kilométerrel délre, a sivatagban került sor. Az egyik áldozat, a halálakor 100 éves Szulejmán Ábu Haráz a beduin közösség körében tevékenykedő ismert, köztiszteletnek örvendő szúfi muszlim hitszónok volt, akinek a fejét családja szeme láttára csapták le a terroristák. A másik kivégzett Sza’íd ’Ábd el-Fattáh sejk, a Sínai-félsziget egyik beduin vezetője volt. Később azonban kiderült, hogy a terroristák által „nem muszlimnak” mondott mindkét öregember „bűne” az volt, hogy megnyilatkozásaikban az iszlám békésebb árnyalatára szólították föl a környezetüket, s ezzel kihívták maguk ellen az Iszlám Állam haragját.

El-Kudszi – Kuruic.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából