Ugrás a cikkhez
Reklám

Az izraeli hadsereg hozzálátott, hogy egy föld alá több tíz méterre benyúló betonakadályt építsen fel a Gázai övezet határán. A lefelé terjeszkedő kerítés a tervek szerint védelmet nyújt majd a Hamász fegyvereseinek föld alatti alagutakból induló támadásai ellen.



Van már nekik fal, csak most a föld alá is építenének egyet - és még nekünk kellene szégyenkezni a gyoda miatt

A világ legerkölcsösebb hadserege bámulatos kreativitással az "Akadály" nevet adta a tervnek, amelynek célja, hogy a határnál feltartóztassa az övezetet uraló Hamász izraeli területek felé tartó harcosait - derül ki a ynet hírportál tudósításából.

A határ teljes hosszában kiépítendő betonkerítés a tervek szerint több tíz méter mélyre nyúlik majd a föld alá, hogy védelmet nyújtson a támadóalagutak ellen. Konkrét részleteket a hadseregnél nem árultak el.



A Guardian képe a munkálatokról

A palesztinok elleni legutóbbi, 2014 nyarán lezajlott Erős Szikla-hadművelet becenevű népirtás idején több helyen is a föld mélyébe ásott alagutakon hatoltak be izraeli területre a palesztin fegyveresek, ami azóta is "súlyos aggodalmat kelt" a határ menti izraeli településeken.

A munkálatok megkezdéséhez már rendelkezésre áll hatszázmillió sékel, azaz 45 milliárd forint, és noha a 2017-18-as kétéves költségvetésben nem szerepel külön erre a célra előirányzott összeg, a pénzügyminisztérium illetékesei megnyugtatták a környéken élőket, hogy lesz fedezet a hatalmas betonkerítés befejezésére.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából