Ugrás a cikkhez
Reklám

Futva menekült el a rendkívül népszerűtlen venezuelai elnök a tüntetők elől egy vasárnap közzétett videofelvétel szerint. Nicolás Maduro államfő Margarita szigetén járt pénteken, hogy szociális lakásokat adjon át, de ellenségesen fogadták.

A tüntetők Porlamar városkában lábasokat és serpenyőket püfölve üdvözölték, szidták, és feliratokon közölték vele, hogy “utálják”. Amikor megpróbált beszélni velük, körbefogták, és a helyzet annyira elmérgesedett, hogy a felvétel szerint az elnöknek futva kellett menekülnie, nehogy megverjék.

A tüntetők közül harmincat őrizetbe vettek, de vasárnapra mindenkit szabadon engedtek, kivéve egy tudósítót, aki felvételeket hozott nyilvánosságra a tüntetésről. Az országban az ellenzék mozgósította a híveit, hogy elérjék Maduro leváltását.

Csütörtökön a fővárosban, Caracasban a szervezők szerint legalább egymillió aktivista gyűlt össze, hogy kikényszerítse az elnök eltávolítását célzó népszavazás kiírását. Venezuelában éppen a Karib-tengeri Margarita szigetén ül össze két hét múlva az el nem kötelezett országok XVII. csúcsértekezlete, amelyen Maduro átveszi az országcsoport soros elnökségét.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából