Ugrás a cikkhez
Reklám

Csúcstalálkozóra hívta a legnagyobb német vállalatok vezetőit a németországi kancellár. A Bild értesülése szerint a jövő hónap elejére tervezett egyeztetésen Angela Merkel azt szeretné elérni, hogy a cégek minél több "menekültet" alkalmazzanak.



Nem mindenki mondja már, hogy Willkommen

Tavaly több mint egymillió bevándorló árasztotta el Németországot, és a kormány azt akarja, hogy közülük minél többen és minél előbb kikerüljenek a munkaerőpiacra. Így szeretnék csökkenteni a szociális ellátórendszer terheit, és az országban tapasztalható munkaerőhiányt – írja a német lap szombati kiadása.

A Bild úgy tudja, Merkel szeretne nyomást gyakorolni a legnagyobb német vállalatok vezetőire, hogy kínáljanak minél több gyakornoki helyet migránsoknak. A szóban forgó cégeket több kritika is érte, amiért "vonakodnak attól, hogy segítsék a menekültek integrációját".

A cégek azzal érvelnek, hogy legtöbb bevándorló nem is beszél németül, képzetlenek, szaktudásuk nincs vagy nem megfelelő, ahhoz, hogy betöltsék ezeket a pozíciókat.

A kancellári hivatal egyelőre nem kívánta megerősíteni a szeptember 14-re tervezett találkozó hírét.

(Híradó - Bild - Reuters nyomán)

Friss: Hiába könyörög Mutti, nem dörömbölnek meghívottjai a munkaerőpiac kapuján

Kapcsolódó:

- A német vállalatvezetők háromnegyede rájött, hogy nem az orvosok, mérnökök és informatikusok özönlenek hozzájuk

- Csak a hülye nem látta előre: a jövevények 3/4-e segélyből élősködik - az öngyilkos németek havonta ezer eurót adnak nekik

- Már a német nagyvállalati vezetők is sokallják az afgán orvosokat, szír informatikusokat és eritreai mérnököket

- Századvég: az érkezők 80-90 százaléka csak általános iskolát végzett - a bevándorlók társadalmi integrációja "nem túl sikeres"

- Nem eléggé képzettek a "menekültek" ahhoz, hogy megállják helyüket a német munkaerőpiacon - liberális szíveket tört össze egy gazdaságkutató intézet

- A "holnapután szakembereinek" 80 százaléka nem rendelkezik Németországban elfogadott képzettséggel

- Berlinből kapják a pofont az orvosozó-mérnököző hazaárulók: "a bevándorlók 10%-a sem alkalmas munkára vagy képzésre"

- Itt az új német csodafegyver: afgán orvos, szír informatikus és eritreai mérnök





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából