Ugrás a cikkhez
Reklám

Újabb részletek kerültek napvilágra a péntek délutáni müncheni vérengzésről.

A péntek délután a müncheni Olympia bevásárlóközpontban elkövetett lövöldözés kilenc áldozata közül négyen barátok voltak, egy asztalnál ültek a gyorsétteremben. A két koszovói lány, Armela Segashi és Sabina Sulaj 14 éves volt. Két török barátjuk, Can Leyla és Selcuk Kilic 14, illetve 15 éves.

A 17 éves Hussein Daitzik görög származású, őt akkor lőtte agyon a támadó, amikor a testével védte a nővérét. A 18 éves Guilliano Kollmant állítólag a gyorséttermen kívül érte halálos lövés. A legidősebb áldozat egy török asszony, Sevda Dag, 45 éves volt.

Egy koszovói rendőr, Naim Zabergja meglátogatta a helyszínt, hozott egy fényképet a fiáról, a 21 éves Dijamantról, aki szintén ott vesztette életét.

A kilencedik áldozat a bajor rendőrség szerint egy magyar állampolgárságú, 2001-ben született fiú, az ő nevét még nem hozták nyilvánosságra. A holttestet már azonosították, a főkonzulátus kapcsolatban áll a családjával.

Az elkövető órákkal a támadás előtt álnéven, Selina Akimként tett közzé egy üzenetet a Facebookon: "Gyertek ma négy órára az OEZ McDonalds'-ába. Mindent megadok nektek, amit csak akartok, ami nem túlságosan drága."

(HVG)

Korábban írtuk:

- Lelki betegséggel magyarázzák szegény kis Ali ámokfutását

- "Folyton azt mondogatta, hogy meg fog ölni minket" - vérfürdőt ígért a müncheni gyilkos
- Lövöldözés Münchenben - a kilenc embert agyonlövő támadó németnek mondta magát, de iráni volt

Kapcsolódó: Annyi muszlim van már "Francia"országban, hogy az "iszlám harcosai" a sajátjaikat is gyilkolják





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából