Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Iszlám Hadserege (Dzsejs el-Iszlám - جيش الإسلام) nevű terrorszervezet ma reggel lelőtte a szíriai kormányerők Szuhoj 22-es harci repülőjét. A repülő a Kelet-Kálámún régió térségében volt bevetésen, amikor a terroristák a katapultáló pilótát, Naurász Hászán őrnagyot fogságba ejtették. Az iszlamista terroristák bemutatták a fogságukba ejtett 36 éves pilótát, aki elmondta, hogy az Ed-Dumájr katonai repülőtérről szállt föl a Kelet-Kálámún körzetben levő Dzsájrúd város körüli iszlamisták állásainak támadására. Néhány órával később a pilótát már ki is végezték – közli az El-Mászdár el-'Árábi hírportál.



A szíriai pilóta a fogságba esése után (fotó: Iszlám Hadserege)

A szíriai kormánycsapatok Szuhoj 22-es harci gépének pilótáját fogságba ejtő Dzsejs el-Iszlám dzsihádista terrorszervezet a Muszlim Testvérek politikai irányzatával azonosított Iszlám Front szövetség részét képezi. A Dzsejs el-Iszlám korábbi parancsnoka Zaharán 'Álús volt, akit tavaly december 25-én, karácsony napján az orosz erők küldtek a másvilágra. Az említett Iszlám Szövetség, s ezen belül az Iszlám Hadserege, bőkezű anyagi, logisztikai és politikai támogatást kap Szaúd-Arábiától.



A kivégzett szíriai pilóta (fotó: Iszlám Hadserege)

(Az eredeti kép ide kattintva érhető el - csak 18 éven felülieknek!)

Az Iszlám Hadserege terrorszervezet szóvivője röviddel ezelőtt bejelentette, hogy a velük szövetségben harcoló Nuszrá Front már ki is végezte a lelőtt szíriai pilótát. A terroristák közösségi oldalain közzétették a meggyilkolt pilóta fényképét. Az még nem tisztázott, hogy a Szíriai Arab Hadsereg harci repülőgépét a terroristák lőtték le föld-levegő rakétával vagy pedig a Szu 22-es meghibásodott és a pilóta az Iszlám Hadserege nevű terrorszervezet által ellenőrzött terület fölött volt kénytelen katapultálni.

El-Kudszi – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából