Ugrás a cikkhez
Reklám

Feldühödött muzulmánokból álló tömeg fosztott ki és gyújtott fel hét, keresztények lakta házat egy Kairótól délre fekvő egyiptomi tartományban - közölte csütörtökön a kopt keresztény egyház helyi szervezete.

A támadás még május 20-án történt, miután a tartomány egyik településén olyan szóbeszédek keltek lábra, amelyek szerint egy keresztény férfi elcsábított egy muszlim nőt. (Így már teljesen érthető hét ház felgyújtása és kifosztása, szerencsére ők Európában rá sem néznek a más vallású nőkre - a szerk.)

A szóban forgó keresztény férfi anyját nyilvánosan megszégyenítették a támadók letépve a nő ruháit. A férfi ugyanakkor el tudott menekülni a településről.

A rendőrség mintegy két órával a támadások kezdetét követően érkezett a helyszínre és hat embert őrizetbe vett - mondta Anba Makariosz, Minija tartomány vezető kopt egyházi tisztségviselője. Szerinte a férfi családja a támadásokat megelőző napon értesítette a rendőrséget a muszlim lakosok ellene irányuló fenyegetéseiről.

A túlnyomórészt muszlim vallású Egyiptom 90 milliós lakosságának nagyjából 10 százalékát teszik ki a keresztények, akik már régóta az ellenük irányuló diszkriminációra panaszkodnak.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából