Ugrás a cikkhez
Reklám

Sem az idősebb, sem az ifjabb Bush nem támogatja Donald Trump elnökjelöltségét - közölte helyi idő szerint csütörtökön az idősebb Bush egyik közeli munkatársa. Az Egyesült Államok két korábbi republikánuspárti elnöke egyáltalán nem kíván részt venni az elnökválasztási kampányban.

Jim McGrath, a 91 esztendős George H. Bush szóvivője a Texas Tribune című lapnak nyilatkozva jelentette be, hogy a két volt elnök nem kíván részt venni a kampányban, sőt az idősebb Bush még kommentálni sem akarja a fejleményeket. Megfogalmazása szerint ő teljesen visszavonult a politikától.

A szóvivő hozzátette: az ifjabbik George Bush is tartózkodik attól, hogy részt vegyen a kampányban, és általánosságban attól is, hogy támogatásáról biztosítson vagy bíráljon elnökjelöltet. Így nem nyilatkozik Donald Trump New York-i ingatlanmágnás elnökjelöltségének támogatásáról sem.

"George W. Bush néhányszor megszakította visszavonuláását a politikától, például amikor részt vett öccse, Jeb Bush elnökjelöltségét támogató rendezvényeken, de ez a kivétel volt, ami erősítette a szabályt" - érvelt a szóvivő.

A Texas Tribune emlékeztet rá, hogy George W. Bush az elmúlt öt választási ciklusban aktívan részt vett és támogatott jelölteket. Öccse, Jeb Bush, miután februárban kiszállt az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből, Ted Cruz texasi szenátor mellé állt, s néhányszor kampányolt is mellette.

Közben Ben Sasse nebraskai szenátor az egyik közösségi oldalon nyílt levelet tett közzé, amelyben arra buzdíttotta az amerikai választópolgárokat, hogy egy harmadik párt úgynevezett független jelöltje mellé sorakozzanak fel, megakadályozandó mind Trump, mind Hillary Clinton elnökségét. A 44 éves politikus azonban nem említette egyetlen politikus nevét sem. Szerinte olyan emberre lenne szükség, aki az elkövetkező hat hónapban minden nap, éjjel-nappal képes lenne kampányolni.

Ben Sasse már februárban is közzétett egy nyílt levelet, amelyben hangoztatta: ha Donald Trump lenne a Republikus Párt elnökjelöltje, akkor "a konzervatívoknak muszáj egy harmadik megoldást találniuk".

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából