Ugrás a cikkhez
Reklám

A kiszabhatóhoz képest enyhe büntetést, felfüggesztéssel ötévi börtönt és háromévi házi őrizetet kapott a Dél-afrikai Köztársaságban egy húszéves anya, mert eladta 19 hónapos gyermekét - közölte a főügyészség.

Az anya indoklása szerint azért hirdette meg eladásra a gyerekét az interneten, mert az a férfi, aki először úgy tudta, hogy tőle született a gyerek, és gyerektartást fizetett a nőnek, apasági tesztet csináltatott, amely megcáfolta apaságát, és ezután már nem volt hajlandó fizetni.

A KwaZulu-Natal tartományban élő anya ekkor 300 eurónak (nagyjából 94 ezer forintnak) megfelelő összegért áruba bocsátotta gyerekét a Gumtree internetes hirdetőn. A rendőrség azonban csapdát állított neki: egy rendőr vevőnek adta ki magát, és egy gyorsétteremben a pénz ellenében átvette a gyereket a nőtől, akit utána azonnal letartóztattak.

A nő törvény szerint akár életfogytig tartó börtönbüntetést és csaknem 1,9 milliárd forintnak megfelelő összegű pénzbüntetést is kaphatott volna, mert bűnösnek találták emberkereskedelem vádjában. A pietermaritzburgi bíró azonban csupán ötévi börtönt szabott ki rá, felfüggesztéssel, és három évig nem hagyhatja el az otthonát, mert - mint az ítélkező bíró mondta - az anya "igazából nem is akarta eladni a gyerekét". A gyermeket a gyámhatóság gondjaira bízták.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából