Ugrás a cikkhez
Reklám

Ok nélkül vert halálra egy 54 éves nőt Bécsben szerda kora hajnalban egy Ausztriában illegálisan tartózkodó kenyai. Az eset sokkolta az osztrák közvéleményt, az elkövető ráadásul korábban többször összetűzésbe került a hatóságokkal, mégis szabadon garázdálkodhatott.




Egyelőre nem tudni, miért támadta meg az 54 éves nőt és 41 éves munkatársnőjét a 21 éves kenyai. Szerdán hajnali fél háromkor a két nő a Brunnenmarkton lévő fogadóirodába tartott takarítani, az egyik sarkon rontott rájuk az ártatlan menekült.




A bécsi rendőrség szóvivője, Christoph Pölz elmondta: a két nő éppen leparkolt, kiszálltak a kocsijukból, amikor észrevették a "fiatalembert". Átmentek az út túloldalára, de a férfi egy vasrúddal rájuk támadt, és több erős ütést mért az 54 éves nő fejére, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A másik asszony és egy szemtanú, aki az egyik ablakból látta az esetet, értesítette a rendőrséget. A kenyai elmenekült, de a nagyszabású rendőri akciónak köszönhetően a különleges egység tagjai a helyszín közelében hamar elfogták. Nem tanúsított ellenállást. A nő munkatársát sokkolta az eset, a rendőrség pszichológus bevonásával segít neki feldolgozni a történteket.



"Antifasiszta övezet" - kár, hogy imádottjuk nem őket verte agyon

A hatóságok értetlenül állnak a gyilkosság előtt (olvasóink vélhetően kevésbé), a tettes és az áldozat nem ismerte egymást. A rendőrök megtalálták a gyilkos eszközt, egy 10 kiló súlyú, egy méter hosszú vasrudat. (Az egyik portál úgy tudja, a nigger az egyik bódé mellől ragadta fel a tető kitámasztására használt támasztékot.) A helyszínelés még szerda délelőtt is tartott.




A törvényhozók és a hatóságok impotenciája miatt történhetett meg

Az osztrák sajtó közben kiderítette, hogy a kenyai férfi hat éve él illegálisan Ausztriában, miután menedékkérelmét elutasították (utóbb a hatóságok ezt cáfolták, mivel nem adott be kérelmet), a Brunnenmarkt környékén lakott. Eddig összesen 14 alkalommal vették őrizetbe, lopásért, drogkereskedelemért és testi sértésért - és mégis szabadlábon volt.

Egy évvel ezelőtt is vasrúddal támadt akkori áldozatára, akit "csak" kirabolt, és "csak" könnyebb sérüléseket okozott neki. 2011-ban és 2013-ban kétszer ítélték el jogerősen, és egy 2014-es eset miatt újabb bírósági eljárás vár rá. A jogi helyzete rendkívül bonyolultnak bizonyult: az ORF adatai szerint a néger 2008-ban vízummal, legálisan érkezett Ausztriába, azonban nem hosszabbította meg a beutazási engedélyét, így ezt követően ausztriai tartózkodása illegálisnak számított. 2014-ben az ország elhagyására "kötelezték", aminek nem tett eleget. Menekültkérelmet - a korábbi hírekkel ellentétben - nem adott be, amennyiben így tett volna, és a kérését a hatóságok elutasítják, akkor kiutasítható lett volna, vagyis hazaszállították volna. De így hagyták szépen gyilkolászni...

(Ausztriai munkák - Krone, Kurier, Heute, ORF nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából