Ugrás a cikkhez
Reklám

Előállították szombaton 14 szélsőjobboldali aktivistát az észak-franciaországi Calais-ban, akik a Nagy-Britanniába való átjutásra várakozó több ezer migráns jelenléte ellen tüntettek a városban - dicsekedett szombaton a helyi prefektúra.







A Génération identitaire nevű csoportosulás mintegy nyolcvan tagja gyűlt össze délelőtt egy nem engedélyezett tüntetésre, amelyet a rendőrség feloszlatott.

Az Identitás Mozgalom/Szövetség egy olyan Európa-szerte dinamikusan növekvő ifjúsági mozgalom, melynek célja, hogy védje az európai népek identitáshoz és etnikai alapon történő önszerveződéshez való jogát.

A tüntetők egy rövid időre elfoglalták Calais két hídját. "Feliratok és füstbomba volt náluk, gumikat égettek" - rémüldözött Etienne Desplanques, a prefektus kabinetfőnöke.

Az internetre és a Twiterre felkerült felvételek szerint a rendőrökkel körülvett fiatalok csoportokban gyülekezve ülnek a földön és No Way (Nincs átjárás), Go Home (Menjetek haza!) feliratokat tartanak maguk elé.







A zsidó sajtó által szélsőségesként megbélyegzett csoport közleménye szerint mintegy 130 fiatal vett részt a megmozduláson, amelynek célja az volt, hogy ellenőrzés alá vonja Calais városának azt a három hídját, amelyen keresztül a migránsok megközelíthetik a várost a szomszédos, dzsungelnek is nevezett sátortáborból.

Résistance ! #Calais pic.twitter.com/geajIsiPxP

— Damien Rieu (@DamienRieu) 2016. március 12.

"A rendőri erők, az autósok, a kamionsofőrök elleni támadások, a zavargások a városban, a szociális és gazdasági háló teljes szétesése, ilyenné váltak a mártírváros hétköznapjai, szörnyű romlással az elmúlt hetekben" - írta le a szomorú igazságot a Génération identitaire.




Velük ellentétben a felforgatók arról számoltak be, hogy az elmúlt hetekben a migránsok elleni támadások szaporodtak el. Február eleje óta 12 helyi lakost vett őrizetbe a rendőrség, amiért megtámadtak betolakodókat. Pénteken öt férfit állítottak elő, akiket azzal gyanúsítanak, hogy rendőrnek álcázva tanították móresre az életüket megkeserítőket.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Készen állunk hazánk visszahódítására! - Német fiatalok bizonyítják, nem sikerült kiirtani belőlük az élni akarás ösztönét

Ez viszont rendben van: B@ssza meg Franciaország! - írták a De Gaulle-szoborra a Zsohár-ideálok, majd kitűzték az IÁ zászlaját





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából