Ahmed Mansour Karnit négy gyilkosságért, nyolc emberölési kísérletért, vandalizmusért és hivatalos személy megfenyegetéséért ítélték életfogytiglanra. Az elítélt még 2 éves sem volt a bűncselkmények elkövetéskor - írta az Independent.

Az egyiptomi fiút 114 további vádlottal együtt ítélték életfogytiglanra egy kairói bíróságon a 2014-re datált bűncselekménykért.

Védőügyvédje, Faisal al-Sayd úgy nyilatkozott, hogy a fiú neve tévedésből került a vádlottak listájára. Hiába adta át a bíróságnak a négyéves gyerek születési anyakönyvi kivonatát, azt nem adták oda a bírónak.



Képünk illusztráció
Al-Sayd szerint a bíró talán el sem olvasta az ügy aktáit, egy másik ügyvéd szerint viszont ez csak egy újabb példája a borzalmasan működő egyiptomi igazságszolgáltatásnak.

Utóbbi, névtelenül nyilatkozó ügyvéd azt is mondta, hogy Egyiptomot őrültek irányítják, és "az ésszerűség öngyilkosságot követett el" az országban.

Egyiptomban jelenleg katonai diktatúra működik, melyet Abdel Fatah al-Sisi elnök irányít, mióta Mohammed Morsi választott kormánya megbukott 2013-ban.

Jelenleg körülbelül 40 000 ellenzéki van börtönben az országban.

(HVG)