Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Egyesült Államok kormányzata azt várja, hogy Irán az elkövetkező hetekben befejezze a nemzetközi atommegállapodás életbe léptetéséhez szükséges intézkedéseket, ugyanakkor az ország ballisztikus rakétákkal végzett kísérletei miatti szankciók előkészítéséhez több időre van szüksége Washingtonnak - közölte az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese újságírókkal.

Ben Rhodes Maui szigetén (Hawaii-on) tartott rövid tájékoztatót helyi idő szerint szombaton, Obama elnök ugyanis - mint nyolc éve mindig - a karácsonyi-újévi ünnepek idején ott vakációzik a családjával.

Rhodes a többi között arról beszélt, hogy a kormányzatnak további diplomáciai egyeztetésekre van szüksége, mielőtt szankciókat hirdetne Teherán ellen rakétaprogramja fejlesztése miatt. A nemzetbiztonsági tanácsadó helyettese ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a döntés nem azért várat magára, mert Teherán nyomást gyakorol Washingtonra.

"További munkára van szükségünk, mielőtt további intézkedéseket jelentünk be, de ez nem olyasmi, amit megvitatnánk az iráni kormánnyal" - nyilatkozta Ben Rhodes. Hozzátette, hogy a washingtoni kormány figyelemmel követi az Iránnal kötött hathatalmi megállapodás iráni kötelezettségeinek betartását, illetve a paktumban foglalt intézkedések megvalósítását.

Az sajnos nem derült ki, hogy miért Amerika mondhatja meg, rajtuk és Izraelen kívül kinek milyen fegyverei lehetnek.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

- Szankciós politikát sürgetve "félti" az atomalkut az amerikai zsidólobbi

- Amerika máris új szankciókat tervez Irán ellen

Kapcsolódó: Irán rakétatesztet hajtott végre amerikai és francia hadihajók közelében





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából