Ugrás a cikkhez
Reklám

Az idén Finnországba érkezett migránsok csaknem 10 százaléka visszavonta menedékkérelmét, és kinyilvánította, hogy inkább visszatér hazájába - adta hírül kedden a finn közszolgálati média, az Yle.




A statisztika szerint 2868 menedékkérő kérte önként, hogy állítsák le kérelme elbírálásának folyamatát. Közülük mintegy 1600-an novemberben és decemberben visszakoztak.

Finnországba az idén több mint 32 ezer migráns érkezett, tízszer annyi, mint a korábbi esztendőkben. Ha a távozni akaró migráns azt állítja, hogy nincs pénze a hazaútra, segítséget kérhet, és a finn állam állhatja a repülőjegy árát, amely Irakba például 700 euró - 220 ezer forint - is lehet. Ezen túlmenően a távozó migráns 50 euró - 16 ezer forintnyi - zsebpénzt is kap Finnországtól. (Ami persze még így is jobban megéri, mint életük végéig eltartani őket - jó eséllyel egy börtönben, miután finn nőket erőszakoltak és/vagy öltek meg; persze léteznének olcsóbb és kevésbé gyöngéd megoldások, de a finn liberalizmusba azok már nem férnek bele - a szerk.)

Finn tisztségviselők szerint a visszautat választó migránsok részben azért térnek haza, mert "csalódtak Finnországban".

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából