Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy palesztin férfi késsel rátámadt egy izraeli katonára Jeruzsálem óvárosában vasárnap reggel - közölte az izraeli rendőrség.
A katona könnyebb sérüléseket szenvedett, a támadót lelőtték.

Luba Szamri rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az incidens az óvárosba vezető Damaszkuszi-kapu közelében történt.

Az elmúlt két hónapban szinte napi rendszerességgel ismétlődnek Izraelben és a palesztin területeken hasonló támadások, valamint összetűzések az izraeli rendfenntartókkal. Az erőszakhullámban az izraeli rendőrség adatai szerint eddig tizenhét izraeli, egy amerikai turista, egy eritreai menekült, valamint kilencven palesztin halt meg. Utóbbiak közül 59-et támadásuk közben öltek meg a biztonsági erők, a többieket jórészt összetűzések, erőszakossá vált tüntetések során.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából