Ugrás a cikkhez
Reklám

Angela Merkel korábban kijelentette, hogy a szíriai "menekülteket" minden korlátozás nélkül befogadja Németország. Ekkor indult meg az azóta sem apadó sáskahad a Balkánon keresztül Németország irányába, s azokban a derűs napokban szelfizett a várható bukása után akár háborús bűncselekmény elkövetésével is vádolható "német" kancellár. Bebizonyosodott, hogy a Párizsban végrehajtott tömegmészárlás legalább egyik elkövetője szíriai "menekült" volt - írja a BBC-re és a Reutersre hivatkozva a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.



Az Európát óvó Anginak hála fényképes adatbázisunk is lehet a jövő potenciális terroristáiról - képünk illusztráció (Fotó: GettyImages)
Miközben tegnap este zajlott a Franciaország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés, a stadion közelében fölrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő, akiről mostanra kiderült, hogy szíriai "menekült" volt. A rendőrségi ügyekkel is foglalkozó egyik görög helyettes miniszter ugyanis közölte, hogy a stadionnál magát fölrobbantó terrorista ez év október 3-án Lérosz szigetén keresztül távozott Európába, de előzőleg a szigeten a görögök menekültstátuszba vették, ujjlenyomatot is vettek tőle. Végül is az ujjlenyomat alapján azonosították be a franciák a terroristát, amiből megértjük, hogy a migránsok miért tiltakoznak, tagadják meg az ujjlenyomatvételt.

A párizsi stadion környékén önmagát fölrobbantó szíriai terrorista előzőleg Szíriában kapott katonai kiképzést, majd október elején a balkáni útvonalon érkezett el egészen Párizsig. Egyébként a Párizsban tegnap este vérfürdőt végrehajtó terroristák, mind a nyolcan az Iszlám Állam szíriai táborában kaptak katonai kiképzést.

El-Kudszi - Kuruc.info

Frissítés: Mi is megvonatoztattuk a jámbor menekültet - de nem úgy

A horvát RTL televízió számolt be arról, hogy Horvátországon és Magyarországon keresztül érkezett Franciaországba annak a szír útlevélnek a tulajdonosa, amelyet a párizsi merényletek egyik helyszínén találtak.

Az útlevél tulajdonosa Görögországon, Macedónián, Szerbián és Horvátországon keresztül jutott Magyarországra, ahonnan Ausztria felé távozott. A férfit a horvátországi opatovaci sátortáborban regisztrálták.

AZ M1 úgy tudja, hogy A szír útlevél tulajdonosa október 3-án volt Görögországban, 8-án Valkóapátin, vagyis a horvát-magyar határzár előtt egy héttel végigvonatozott Magyarországon, Ausztrián, így jutott az Unióba és ment tovább Párizsba.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak úgy nyilatkozott: ha a merénylőt nyilvántartották volna az Interpol adatbázisában, Görögország valószínűleg nem engedi tovább.

Horvátország minden olyan információt megoszt Franciaországgal, amely segíthet - mondta.

(Híradó - MTI nyomán)

2. frissítés: A szerbiai Blick exkluzív információi szerint a nyolc párizsi merénylő egyike, a 25 éves Ahmed Almohammad a menekültek közé vegyülve, a balkáni útvonalon át jutott be Nyugat-Európába. Magyarországon is keresztül utazhatott



Hát nem dédelgetni való?
A francia hatóságok az egyik robbantás közelében talált útlevél adatait küldték el információszerzés céljából az Európai Unió valamennyi tagországának hatóságaihoz. A Blick szerint így derült ki, hogy a görög hatóságok október 3-án Lérosz szigetén regisztrálták a szíriai útlevél tulajdonosát, az 1990-ben született Ahmed Almohammadot. A dokumentum annak az öngyilkos merénylőnek a maradványai közelében hevert, aki a Stade de France stadion közelében robbantotta fel magát.

Az útlevél tulajdonosa menekültként érkezett Görögországba, a férfitól ujjlenyomatot is vettek a török partokhoz közeli szigeten. Lérosz egyike annak az öt görög szigetnek, ahol nagy számban lépnek be az Európai Unió területére a menekültek, és a balkáni útvonalon át folytatják útjukat Nyugat-Európa felé.

A Blick információi szerint a 25 éves férfi október 7-én Macedónia felől, Miratovic közelében lépte át a szerb határt. A magyar-szerb határon ekkor már hetek óta állta kerítés, de valószínűleg még éppen átjuthatott a horvát-magyar határon, amelyet csak október 17-én zártak le. A Daily Mail szerint innen folytathatta útját Ausztriába.

(Blikk)

3. frissítés: Már bent vannak azok, akiknek "be kellett jutniuk"

A Vecernji List horvát napilap vasárnap arról írt: több jel is utalt arra, hogy terroristák is lehettek a migránsok között - tudósít az MTI.

Aggodalomra kellett volna okot adjon, hogy a horvát hatóságok olyan tartalmakat találtak a bevándorlók által eldobott vagy elhagyott telefonokban, amelyek kódolt üzenetek voltak, valamint olyan térképeket, amelyeken be voltak rajzolva a horvát-szerb határszakasz aknásított területei, amelyhez a lap szerint "átlagos menekült" nem juthatott volna hozzá.

Míg a szoci Zoran Milanovic, horvát ügyvezető miniszterelnök nem lát veszélyt a migránsok áradatában, addig a köztársaság elnök hivatala és Kolinda Grabar-Kitarovic jobboldali államfő aggódva figyeli az eseményeket - írta a lap.

Az újság név nélkül idézi az elnöki kabinet egyik munkatársát, aki szerint abszurd, hogy Európa most kezd drótkerítés építésébe, "az után, hogy már bent vannak azok, akiknek be kellett jutniuk".





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából