Ugrás a cikkhez
Reklám

Átfogó szárazföldi hadműveletbe kezdett a szír hadsereg a Ghab-síkságon. A támadás azért vált lehetségessé, mert az orosz légierő és haditengerészet korábban csapásokat mért az Iszlám Államra.

Támadást indítottak a kormányerők és a velük szövetséges milíciák az orosz légierő támogatásával október 8-án, csütörtökön a nyugat-szíriai Ghab-síkságon - közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A beszámoló szerint a "felkelők" az év elején nyomultak be a területre és fenyegették azokat a tenger menti területeket, amelyek létfontosságúak a Bassár el-Aszad szíriai elnök vezette rendszer számára. Ezeknek a területeknek a visszafoglalására indult most átfogó hadművelet.

Az OSDH igazgatója, Rami Abdel Rahman szerint a kormánycsapatok föld-föld rakétákkal vették tűz alá a "felkelők" állásait az orosz harci repülőgépek támogatása mellett. Ali Ajúb tábornok, a szíriai hadsereg vezérkari főnöke csütörtökön bejelentette, erőik széles körű támadást indítottak, hogy megsemmisítsék a terroristákat, és felszabadítsák az általuk korábban elfoglalt területeket. Hozzátette, hogy az orosz légierő csapásai aláásták az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és más fegyveres terrorista csoportok hadműveleti lehetőségeit.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából