Ugrás a cikkhez
Reklám

Csehország 25 katonát és szárazföldi műszaki eszközöket küld Magyarországra, hogy segítsen a schengeni határ őrzésében. A cseh katonák két hónapig lesznek Magyarországon - közölte Martin Stropnicky cseh védelmi miniszter hétfőn Prágában a kormány ülése után.

A cseh kormány egyúttal felhatalmazta Milan Chovanec belügyminisztert, hogy az európai uniós belügyi tárcavezetők migrációs válsággal foglalkozó csütörtöki ülésén újra utasítsa el a tartós kötelező menekültkvóták bevezetését az EU-n belül.

Csehország további több tucatnyi katonát és rendőrt is kész Magyarországra küldeni, akik segítenének a schengeni határ őrzésénél. A részleteket Milan Chovanec a visegrádi országok belügyminisztereivel fogja megbeszélni Luxemburgban.

Frissítés: A lengyelek helikoptert küldtek

Lengyelország egy helikoptert küldött Magyarországra a magyar-horvát határvédelem megerősítésére. A misszió része az uniós határőrizeti ügynökség (Frontex) által a migrációs nyomás megoldására tett erőfeszítéseknek.

A lengyel határőrség helikoptere nyolcfős legénységgel és egy összekötő tiszttel a fedélzetén Magyarországra érkezett szombaton - közölte hétfőn Joanna Rokicka, a lengyel határőrség szóvivője. A küldetés péntekig tart.

Csehország, az ún. Szlovákia, Lengyelország és Magyarország belügyminiszterei október 8-án Luxemburgban, az uniós belügyi találkozó előtt különtárgyalásokat folytatnak a Magyarországnak nyújtandó további támogatásokról.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Kedves felajánlás: Magyarországra építene menekülttábort a cseh védelmi miniszter





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából