Friemar, Bischhagen, Xanten: egymás után kezdődik a rendkívüli "fűtési szezon" a németországi migránstanyákban, ráadásul a németek folyamatosan tüntetnek az "orvosok, mérnökök, informatikusok" befogadása ellen. A hivatalosságok persze csak annyit kommunikálnak, hogy "nőtt a szélsőséges csoportok közötti összecsapások esélye".

Vasárnap a Türingia tartománybeli Friemar nevű községben egy sportcsarnokban ütött ki tűz, amelyben tizenegy betolakodót szállásoltak el. A hatóságok szerint szándékos gyújtogatás történhetett. Ismeretlenek felgyújtották a csarnok mellett elhelyezett mobil WC-ket, és a lángok átterjedtek a csarnokra. Az idegenek mind a szálláson voltak, de nem esett baja egyiküknek sem. Az épületben gyorsan helyrehozható károk keletkeztek.



Ez történik, ha egy sportcsarnokot nem a rendeltetésének megfelelően használnak

Update zu Brand an Flüchtlingsunterkunft #Friemar mit Bildern sowie Karte bisheriger Brände. http://t.co/drYsSHOEGZ pic.twitter.com/GFTdsWCTjZ

— MDR THÜRINGEN (@mdr_th) 2015. október 4.

Egy másik türingiai kistelepülésen, Bischhagenben egy bevándorlók elszállásolására előkészített, még üresen álló lakóház tetőszerkezetéből csaptak fel lángok szombaton, egyelőre ismeretlen okból. Az épület teteje teljesen leégett, az anyagi kár meghaladja a 100 ezer eurót (31,5 millió forint). A hatóságok hétfőn akartak betolakodókat költöztetni a házba, amelybe egyelőre belépni sem szabad, mert meg kell vizsgálni, hogy károsodott-e a szerkezet.



Bischhagenben sem lesz egy ideig beköltözés

Bilder aus #Bischhagen, wo in der Nacht eine geplante #Flüchtlingsunterkunft abbrennt. http://t.co/UHjF9OwBRC pic.twitter.com/A4vJZPzZnX

— Göttinger Tageblatt (@goetageblatt) 2015. október 3.

Xantenben koktéllal kínálták a kontinenshódítókat

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Xantenben egy szintén még lakatlan, migránsok elszállásolására kijelölt épületben keletkezett tűz vasárnapra virradó éjjel. A kisváros egykori kisegítő iskolájában nem keletkezett nagyobb kár. A földszinten fellelt tűzfészeknél üvegcserepeket találtak és benzin használatára utaló nyomokat azonosítottak, föltehetően Molotov-koktélt hajítottak az épületbe.

Xanten - Feuer in einer weiteren Flüchtlingsunterkunft http://t.co/MkLzdsuzRc

— RP ONLINE Topnews (@rpo_topnews) 2015. október 5.

Honvédő demonstrációk

Szombaton a volt NDK területén fekvő Türingia több településén felvonulásokkal tüntettek az idegenek befogadása ellen a helyi, országos összevetésben jelentősnek tartott "szélsőjobboldali szubkultúra csoportosulásai" (egyszóval hazafiak - a szerk.). A legnagyobb megmozdulás Jenában volt, ahol a mintegy 150 fős felvonulás ellen nagyjából 2500 identitászavaros agyhalott tüntetett. A két csoportot sikerült távol tartani egymástól, de a hangulat feszült volt. Néhányan kövekkel, üvegpalackokkal dobálták meg a rendőröket és betörték egy rohamkocsi szélvédőit. (Mivel az elkövetők hovatartozását nem említi az MTI, biztosra vehetjük, hogy a migránssimogató csőcselék randalírozott. Ezt támasztják alá a német nyelvű források is - a szerk.) Öt rendőr könnyebben megsérült.



Jénai hazafiak



Hazátlanok Jénában

Több honvédő demonstrációt tartottak a Türingiával szomszédos Szászországban is. A cseh határon fekvő Sebnitznél volt a legnagyobb tüntetés, nagyjából 2500 német követelte egyebek között a határok azonnali lezárását és a tartományban elhelyezett menedékkérők eltávolítását. A tüntetést az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű, szászországi központú, radikálisan idegen- és muzulmánellenes mozgalom támogatóiként számon tartott hazafiak szervezték. A demonstráción megjelent a Pegida egyik alapítója, Lutz Bachmann is, aki ellen a napokban uszítás miatt vádat emeltek.



"Mi vagyunk a nép!"

Thousands of patriots in Sebnitz, Saxony build a human border to protest the "#refugee" invasion of Germany! #Legida pic.twitter.com/lK0v32Mizw

— Ann Kelly (@LadyAodh) 2015. október 4.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) adatai szerint az idén legkevesebb huszonkét gyújtogatásos támadás történt menekültszállások – többnyire még üresen álló épületek – ellen. A belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat szerint valószínűleg nem országosan szervezett, központilag irányított támadássorozatról van szó. Erre utal, hogy az eddig azonosított elkövetők 70 százaléka a gyújtogatás helyszínének térségéből, vagy az adott településről származik.

A BfV szerint a menekültválság miatt növekedhet a "szélsőjobboldali zavargások", valamint a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali csoportok (értsd: németek és nem németek - a szerk.) közötti összecsapások veszélye.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Már nem csak a "szélsőjobb" ügye: migránsellenes tüntetések és összecsapások Németország-szerte

- Wertheimben korábban kezdődött a fűtési szezon: lángra kapott Európa leendő lakóinak újabb szállása

- Hessenben is befűtöttek a bevándorlóknak

- Angi szomorú lesz: Molotov-koktél repült egy betolakodók által lakott észak-németországi házba

- Kezdenek belejönni a németek: ezúttal egy 130 betolakodónak szánt tornacsarnokot gyújtottak fel

- Újabb menekültszállónak szánt épület kapott lángra Németországban

- Fogytán a 70 éve tartó német türelem: újabb bevándorlótanyákat próbáltak felgyújtani

- Ismét lángolt egy "menekült"szálló Németországban - kétszáz felett a befogadó intézmények elleni támadások száma

- Német válasz a hazaárulásra: levegőbe röpítették egy bevándorlópárti balos politikus autóját; országszerte akcióba léptek a betolakodók ellen

- Bajorország után Baden-Württembergben is megelégelték Európa elrablóinak honfoglalását - fölgyújtották a befogadásukra szánt épületet

- A helyiek léptek Bajorországban is: felgyújtottak egy kontinensfoglalóknak szánt épületet