Ugrás a cikkhez
Reklám

Szeptember másodikán két szíriai bevándorlókkal teli csónak süllyedt el az Égei-tengeren Törökország és a görög Kosz-sziget között. Az egyik felborult csónakban utazott a hároméves Aylan Kurdi is. Halálából leginkább a migránssimogatók profitáltak, hiszen talán kedvenc propagandaanyagukká vált a parton fekvő élettelen gyermek testének mutogatása, kifacsart logikával bizonyítandó, hogy az életterét még féltő gonosz fehér ember bűne a kisgyermek halála is. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy inkább a vén kontinenst betolakodókkal elárasztani kívánók zászlóshajója kapott léket, hiszen - mint az alábbiakból kiderül -, a kisfiú embercsempész apja vezette a csónakot, ráadásul tökrészegen.

Nem elhanyagolható tények, hiszen konkrétan emiatt az eset miatt szólította fel az ENSZ menekültügyi főbiztosa az Európai Unió tagországait legalább 200 ezer betolakodó végleges letelepítésére, erre hivatkozva találta azt állítani az EP-elnök Martin Schulz, hogy a "menekültek" azért Európába jöttek, mert az európai értékeket osztják, a franciák migránsügyi álláspontját pedig radikálisan változtatta meg az esemény (pontosabban a hatásvadász kép és keletkezésének hamis magyarázata), ott ugyanis a közvélemény már egyenesen támogatja a migránsok befogadását. Alább az Il Giornale cikke, olvasónk tolmácsolásában.

„Ő vezette a motorcsónakot” - Újabb árnyék vetült Aylan apjára

Azok után, hogy „részegnek” nevezték, egy vele utazó bevándorló szerint ő vezette a csónakot, ami felborult.

Ezt állítja az Eufrátesz nevű arab televízió által megszólaltatott Zainab Abbas, aki elmondta, hogyan látta a drámai balesetet, mely a kis Aylan halálához vezetett, akinek a fényképe megrázta a világot, és talán Európa hozzáállását is megváltoztatta a bevándorlással kapcsolatban.




„Abdullah Kurdi, a kisfiú apja vezette a csónakot” – hangzik a kemény vád, mely hozzáadódik Aylan nagynénjének vádjához, mely szerint az apa az út során részeg volt.

A Tgcom24 jelentése szerint Zainabbal együtt utazott a férje és három gyermekük is, de ötük közül csak hárman érkeztek meg a görög partokhoz, két gyerek, a nyolcéves Haidra és a 12 éves Zainab Aylanhoz hasonlóan meghaltak a hajótörés során. Abdullah szerint a balesetet néhány utas idegessége okozta, akik felálltak, és emiatt a csónak felfordult.

Ugyanakkor Zainab szerint a tragédiáért Abdullah Kurdi, vagyis Aylan apja a felelős. „A közvetítő megnyugtatott, hogy az út biztonságos lesz – nyilatkozta az arab tévéállomásnak –, mivel maga a hajó kapitánya is magával hozza a feleségét és két kisgyerekét”. Hozzátette továbbá, hogy a férje arra kérte Abdullahot, ne siessen, különben felborulhatnak. Márpedig pontosan ez történt.

(Perge Ottó - Il Giornale nyomán)

Kapcsolódó:

- Célt érni látszik a nemzetellenes propaganda Franciaországban: még több bevándorlót akar egy felmérés válaszadóinak többsége

- Vízbe fulladt szír gyermek szolgáltatja a legújabb ürügyet a bevándorlópárti propagandistáknak





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából