Ugrás a cikkhez
Reklám

Gyilkosság miatt vádat emelt szerdán a vádesküdtszék a Cincinnati Egyetem egyik fehér rendőre ellen, aki július 19-én agyonlőtt egy fegyvertelen néger férfit.

Ray Tensing rendőr a 43 éves Samuel Dubose-t lőtte agyon, Joseph Deters ügyész szerint "teljesen értelmetlenül és szükségtelenül", miután megállította az autóst, mert járművének hiányzott az első rendszámtáblája. A rendőr testkamerájának felvételei nem támasztották alá Tensing állítását, miszerint Dubose a járművével elsodorta volna őt, vagy ellenállt volna.

Frissítés: az életét féltette

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon csütörtökön Ray Tensing rendőr, akit azzal vádolnak, hogy július 19-én meggyilkolta a néger Samuel DuBose-t, akinek járművét az első rendszámtábla hiánya miatt állította meg

Megan Shanahan bíró 1 millió dolláros óvadékot szabott ki Tensingre, akit életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetnek, ha bűnösnek találják.

Stewart Mathews, a rendőr ügyvédje kijelentette: ügyfele attól tartott, hogy az autó alá ránthatják, és az életét féltette, amikor a fegyverét használta.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából