Az ausztriai Traiskirchenben is lázadnak - némi helyi segítséggel - a betolakodók. Öngyűlölő osztrákok, kontinensfoglalók és a szokásos antifasiszta csürhe tiltakozott a "menekültek" ellátási körülményei ellen. A békés tiltakozás erőszakba csapott át és elfoglalták a badeni vasút egyik szakaszát. A rendőrség sokakat letartóztatott - számol be a hétfői esetről a ö24.at nevű portál.













Már hétfő délelőtt is összetűzésbe keveredtek egymással a táborlakók a zsebpénz kiosztása (!) közben. A rendőrség összevont erői helyreállították a rendet. A rendfenntartók szabaddá tették a vasút vonalát, tájékoztatásuk szerint sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett.

Csak annyit javasolhatunk az ellátás minőségén háborgó kontinensfoglalóknak: ha ennél jobb sorsuk volt ott, ahonnan jöttek, akkor még nem késő visszafordulni.

(Kuruc.info)

Frissítés: A polgármester szerint kiélezett a hangulat a városban

Az MTI ugyan csak annyit tartott említésre méltónak, hogy a 300 demonstráló, akik "jobb elhelyezési körülményekért és az emberi jogok tiszteletben tartásáért tüntettek" a városon keresztül is meneteltek, emiatt "rövid időre leállt a helyi vasúti közlekedés", illetve hogy "egy embert őrizetbe vettek hatósági személlyel szembeni agresszív viselkedés miatt", de még ebből a vérszegény beszámolóból is megismerhetjük a polgármester által összefoglalt helyi problémákat.

A város polgármestere egyenesen a tartományi menekültelhelyezés kudarcáról beszélt. A Bécshez közeli Traiskirchen polgármestere a Die Presse című osztrák napilap keddi számában arról beszélt, hogy kiélezett a hangulat a városban, nagy a hangzavar éjszaka, a játszóterek tele vannak. Andreas Babler szerint a helyiek ugyan együttéreznek a migránsokkal, egyúttal azonban nagyon haragszanak a belügyminiszterre, aki a polgármester szerint eljátszotta a települések bizalmát.

Babler hivatali visszaélésnek nevezte, hogy az Alsó-Ausztria számára előírt tartományi kvótát csupán Traiskirchen miatt tudják teljesíteni, egyetlen város viseli a terheket.

A legfrissebb jelentések szerint a hétvégén túllépte a négyezret a Traiskirchenben elhelyezett migránsok száma. Az ö24 osztrák hírportál információi szerint Alsó-Ausztriába naponta két-háromszáz menekült érkezik, és a traiskircheni táborból a hétvégén senkit nem irányítottak tovább másik befogadóhelyre.

A polgármester korábban már humanitárius szükségállapotról beszélt, hiszen míg 480-an sátorban alszanak, 1700-an már a szabad ég alatt kénytelenek éjszakázni.

Tavaly 28 ezer menekültkérelmet nyújtottak be Ausztriában, ezekből kilencezret fogadtak el. A külügyminisztérium legújabb számítása szerint idén 80 ezer kérelmet nyújtanak be, és csaknem 30 ezret el is fogadnak majd.

A felfordulást egyébként a Freedom Not Frontex: Vienna elnevezésű civil jogvédő szervezet szervezte a Facebook közösségi portálon, és vasárnapra már bejelentették a következő "tiltakozó" akciót is.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó:

- Debrecenben tényleg minden rendben, csak az Allah akbarozás érkezett meg Magyarországra

- Törzsi dühöngés a debreceni menekülttábor környékén, felfegyverzett vadak tucatjai támadtak az arra járó autósokra