Ugrás a cikkhez
Reklám

A görög kormány számára nem jelent alternatívát az ország kiválása az euróövezetből - jelentette ki hétfő délelőtt az ARD német közszolgálati televízióban elhangzott interjújában a hatalmon lévő Sziriza párt egyik vezető politikusa.

Hiorgiosz Kondrosz, az Alekszisz Ciprasz miniszterelnök vezette baloldali párt elnökségének tagja azt állította, hogy az úgynevezett Grexit az athéni kormány számára nem alternatíva, mint ahogy eddig sem volt az.

Kondrosz - aki a párt központi bizottságának tagja - támogatásáról biztosította Ciprasz miniszterelnök bejelentését a július 5-re tervezett, a reformintézkedésekről, illetve a hitelezők követeléseiről dönteni hivatott referendumról. "A görög lakosságnak demokratikus joga, hogy maga döntsön saját jövőjéről" - hangoztatta a baloldali politikus, aki szerint a népszavazás eredményétől függetlenül az említett Grexit nem jön szóba.

A görög kormánypárti politikus bírálta ugyanakkor a hitelezők magatartását az adósságválságban. Kondrosz szerint meg kell találni a partnerekkel való megállapodáshoz vezető utat, az azonban nem vezet ki a válságból, ha - mint fogalmazott - Görögországnak ultimátumokat adnak vagy zsarolják.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából