Ugrás a cikkhez
Reklám

Az orosz törvényhozás, a duma elnöke, Szergej Nariskin végre kimondta azt, ami a „náci háborús bűnösök” ellen évtizedek óta zajló hajszából, valamint a „kárpótlási” eljárásokból elvileg logikusan következik: vizsgálatot kellene lefolytatni a Hirosima és Nagaszaki ellen 1945 augusztusában intézett atomtámadások ügyében.




A duma házelnöke csütörtöki sajtóértekezletén azzal borzolta a cionisták idegeit, hogy összehasonlította a két japán városban elkövetett tömeggyilkosságot a „náci bűncselekményekkel”. A politikus szerint a nukleáris fegyver bevetése Japán ellen emberiségellenes bűntettnek minősül.

„Úgy hiszem, hogy ezt a kérdést jogászok, nemzetközi jogi szakértők bevonásával alaposabban meg kellene vitatni, mert az emberiségellenes bűncselekményeknek nincsen elévülési idejük” – jelentette ki a politikus, hozzátéve, hogy „mint mindnyájan tudjuk, a két békés japán város lebombázása katonai szempontból nem volt indokolható”.

A házelnök leszögezte, hogy „az atombomba bevetésének a célja pusztán a megfélemlítés volt, a következmény pedig a két város több százezer békés lakójának halála lett”.

Szergej Nariskin kijelentéseivel a nyugati világ egyik (ha nem is a legfontosabb) mítoszát kérdőjelezte meg.

Perge Ottó - Press TV nyomán



Friss hírek az elmúlt 24 órából