Elbocsátották a haditengerészet tartalékos állományából Joe Biden amerikai alelnök fiát, miután egy kábítószer-rutinvizsgálaton kiderült, hogy kokaint fogyasztott - jelentette az amerikai sajtó helyi idő szerint csütörtökön.



Bidenék az állatkertben

Hunter Bidennél még tavaly júniusban végezték el a vizsgálatot - írta a Wall Street Journal. Egy katonai szóvivő megerősítette, hogy a 44 éves Bident leszerelték, de további részleteket nem állt módjában közölni.

Az alelnök ügyvédként végzett fia két éve kezdett tartalékosként részidős szolgálatot a haditengerészetnél. Főmunkaidőben egy befektetési cég vezetőségében dolgozik.

Bár az MTI szemérmesen hallgat róla, a meg nem nevezett befektetési cég nem más, mint a Burisma. A Burisma egy Ukrajnában működő olaj- és gázvállalat. 2002. évi indulása óta ez a vállalat gyorsan Ukrajna legnagyobb független gáztermelőjévé nőtte ki magát, melynek iparengedélye kiterjed az ország három fő szénhidrogén-medencéjére, beleértve a Dnyeper-Donyeck, a Kárpátok, valamint az Azov-Kuban térséget. A vállalat székhelye a ciprusi Limassolban van. Ennek a "befektetési cégnek" az igazgatótanácsában foglal helyet a drogos Biden-gyerek.

Hogy az amerikai érdekeltségnek van-e köze a napjainkban is dúló ukrán polgárháborús helyzethez, nyilvánvalóan csak költői kérdés lehet.



Csak hogy tudjuk, honnan fúj a szél

Hunter Biden közleményt adott ki, amelyben sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és jelezte, hogy tiszteletben tartja a döntést. Hozzátette, megtiszteltetésnek tekintette, hogy az amerikai hadsereg kötelékében szolgálhat.

Biden közleménye nem tér ki arra, hogy pontosan miért kellett távoznia, de azt elismerte, hogy az ő cselekedeti vezettek parancsnokai döntéséhez. Joe Bidennek van egy másik fia is, Beau Biden, aki jelenleg Delaware állam főügyésze. Hunter Biden maga is háromgyermekes apa.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Kijev a palagáztartalékok feletti ellenőrzés megszerzéséért háborúzik Ukrajna keleti felében

- Ukrajna, 2014 – a háttérhatalom harca a földgázért

- Különös véletlenek: Biden amerikai alelnök fia egy ukrán gázipari vállalat vezetőségének tagja lett