Ugrás a cikkhez
Reklám

Az orosz sajtóban eddig nem igazán érintették a Kovács Béla-ügyet, már ami a KGB-s vádakat illeti. Most azonban hosszú cikkben idézte az Index sztoriját a Moszkvához közel álló Regnum hírportál. Az orosz médium azt a következtetést vonta le, hogy a Kovács elleni vád gyengeségéről árulkodik felesége bevonása a "kémügybe".

Hosszú cikkben számolt be az Index írásáról az orosz Regnum hírportál. Az orosz lap a "Kágébéla-ügy" című cikkében részletesen bemutatta a sztorit, amely a tavaszi bomba után most, az önkormányzati választások előtt került ismét reflektorfénybe.

A Regnum több ponton is kommentálta a sztorit, ezekből csemegézett az ATV:

Kovács ügyével kapcsolatban...
Feltételeznünk kell ugyanakkor, hogy Kováccsal kapcsolatban a magyar és más nyugati titkosszolgálatnak nincsen bizonyítéka arra, hogy kémkedett. Ráadásul Kovács személyes találkozói az orosz diplomatákkal éppen a kémkedős verziót gyengítik, ismert ugyanis, hogy a modern titkosszolgálatok - beleértve az oroszt is - a közvetlen kapcsolatot kerülve dolgoznak az ügynökeikkel.

A konspiratív körülményekről...
"A magyar ügyészség azt állítja, hogy Kovács 'konspiratív körülmények' között találkozott az orosz diplomatákkal. A magyar nyomozóknak ezért ezt a 'konspirációs körülményt' kell bizonyítaniuk. (...) Ez pedig nem lesz egyszerű, mivel közismert, hogy Kovács EP-tevékenysége miatt nyíltan találkozott nem csak orosz, de más országok diplomatáival is."

Elterelés lenne Szvetlana Isztohin?
"Kovács feleségének 35 évvel ezelőtti kompromittált előéletének felhasználása leginkább arra utal, hogy Kovács ellen gyenge a kémkedés vádja".

(ATV - Regnum.ru nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából