Ugrás a cikkhez
Reklám

Az ukrán hadsereg elfoglalt egy kulcsfontosságú települést Kelet-Ukrajnában, és ezáltal bezáródott az ostromgyűrű, a régió legnagyobb városa, az oroszbarát felkelők ellenőrzése alatt álló Donyeck körül - ismerte el szombaton a lázadók főparancsnoka.

Igor Girkin, az orosz titkosszolgálat egykori tisztje, akit háborús nevén Sztrelkovnak hívnak, és aki magát korábban a "donyecki népköztársaság" főparancsnokának kiáltotta ki, azt mondta: az ukrán erők elfoglalták Krasznij Lucsot. A település Donyeck város és a régió másik nagyvárosa, Luhanszk között található, a térség két jelentősebb főútvonalának egyike mentén.

Girkin beszámolt arról, hogy a Donyeck-Horlivka elnevezésű fegyveres csoportot teljesen bekerítették az ukránok. Szavait a szakadár "donyecki népköztársaság" hírügynöksége, a Novorosszija idézte.

Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője újságíróknak szombaton azt mondta, hogy egyelőre nem tudja megerősíteni az értesülést.

Donyeckben, a város önkormányzatának szóvivője szerint legalább egy ember meghalt, számos megsebesült szombaton az ukrán hadsereg tüzérségi támadásában. Makszim Rovninszki hozzátette, hogy hajnalig harminc háztömböt ért belövés.

(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából