Ugrás a cikkhez
Reklám

Meghaladta az ötszázat a palesztin halottak száma hétfőre a gázai övezeti mészárlás során – közölték gázai egészségügyi források. Egy kilenctagú család hét gyermekkel egy éjszakai izraeli légicsapásban halt meg. Egy másik vasárnapi bombázásban tizenhatan haltak meg az övezet déli részén, Hán-Juniszban. Izraeli oldalon eddig mindössze húszan haltak meg, 18 katona és két civil.




Dél-Izraelben reggel lezárták az utakat, "biztonsági esemény" miatt. A hadsereg utólagos bejelentése szerint a Hamász soraiba tartozó fegyveresek két csoportban korán reggel behatoltak izraeli területre az övezettől északkeletre egy alagúton át, és tűzharcba keveredtek ott állomásozó izraeli katonákkal. Legkevesebb tíz palesztin meghalt.




Közben a Háárec című újság honlapja hétfő reggel azt írta, hogy újabb több száz méterrel haladtak előre vasárnap éjjel a Gázai övezetben az izraeli katonák. Gáza város Szadzsahíja nevű északkeleti negyedében több helyen tűzharcba kerültek a Hamász fegyvereseivel. Reggel egy öngyilkos merénylő közelítette meg az egyik egységet, de észrevették, és tüzet nyitottak rá. Az összecsapásokban tíz palesztin fegyveres meghalt, húszat őrizetbe vettek, és Izraelbe vittek kihallgatásra. Az izraeli oldalon nem voltak halottak, a sebesülteket izraeli kórházakba szállították.

Több alagút bejáratát találták meg a katonák az izraeli határhoz legközelebb lévő Szadzsahíja lakónegyedben, amelyek a Hamász föld alatti bunkerrendszeréhez tartoznak. Az egyik alagút izraeli kijárata az övezet szomszédságában lévő Kiszufim nevű kibuc ebédlőjébe vezetett.

(MTI korrigálva)

Kapcsolódó: 62 civilt öltek és több ezret sebesítettek meg egyetlen bombatámadással a zsidók - a hadsereg szerint az áldozatok a hibásak



Friss hírek az elmúlt 24 órából