Egy izraeli család tagjai ölték meg a palesztin fiatalt - derült ki az izraeli média által a múlt szerdai jeruzsálemi gyilkosságal kapcsolatban nyilvánosságra hozott újabb részletekből.

Egy család tagjai követték el a bűntettet, öten közülük egy ismert, tekintélyes jeruzsálemi rabbi unokái, egyikük pedig annak fia. Ketten közülük kiskorúak. Vallomásuk szerint azt ígérték, hogy szerelőhöz viszik a rabbi kocsiját, s annak tudta nélkül azt használták fel az emberrabláshoz.




Már előző nap is próbálkoztak egy palesztin fiatal elrablásával, akkor egy másik kelet-jeuzsálemi arab lakónegyedben egy kilencéves kisfiút szemeltek ki, de azt az emberrablást a gyermek édesanyja az utolsó pillanatban megakadályozta. Az elfogott hat gyanúsítottból hárman beismerték, majd rekonstruálták tettüket annak helyszínén, ők már találkozhattak ügyvédeikkel.

A vádlottak egy részét pszichiátriai megfigyelésre küldte hétfői ülésén a bíróság. Az ellenük felhozott vádak között fiatalkorú megölése, rasszista indítékból elkövetett bűntett, emberrablás zsarolás vagy gyilkosság céljából, valamint terrorszervezetben való tagság szerepel.

Az elfogott szélsőségesek mind Jeruzsálemben vagy a környező településeken élnek, s fekete fejfedőt, kapedlit viselő, keleti származású ultraortodoxok. A bíróság hétfői meghallgatásán két csoportra osztották a gyanúsítottakat: a közvetlen elkövetőkre és segítőtársaikra.

A családnak az oktatási minisztérium által az utóbbi időkig támogatott alapítványa van - közölte a 10-es tévécsatorna híradója.

(MTI nyomán)