Ugrás a cikkhez
Reklám

A Hebrontól északra levő Hálhul palesztin városban néhány perccel ezelőtt megtalálták a két és fél héttel ezelőtt elrabolt három zsidó telepes fiatal holttestét - jelenti gyorshírben a helyszínről a Válláh!Hádásot hírportál.



Róluk van szó

A ciszjordániai városban ma délután több száz izraeli katonát és rendőrt vontak össze, miután biztosnak tűnő titkosszolgálati információ érkezett a három jesivanövendék fogva tartásának vélhető helyéről, ám röviddel ezelőtt csak a holttestüket találták meg. A fogságba ejtő két palesztin után hatalmas erőkkel folyik a hajsza.

További részletek később.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Frissítés: A három holttestet Hálhul palesztin város határában egy üregben találták meg. Az izraeli hadsereg különleges alakulatai önkéntes polgári személyekkel karöltve a város határában a földön gyanús nyomokat találtak, s a talajt megbontva bukkantak a három elrabolt zsidó telepes fiatal holttestére. A holttesteket K'fár Ecijon zsidó település iskolájába szállították.

Az izraeli parlament politikai-biztonsági bizottsága még ma este összeül az esemény esetleges következményeinek megvitatására.

J. K. - Kuruc.info

2. frissítés: Izrael már öt palesztint ölt meg, házakat is felrobbantottak

Lerombolta az izraeli hadsereg hétfő éjjel annak a két palesztin férfinak a házát, akiket a három holtan megtalált izraeli telepes  elrablásával gyanúsítanak - jelentette az AFP francia hírügynökség szemtanúkra hivatkozva,

A zsidó állam hatóságai már röviddel az emberrablást követően közölték, hogy vizsgálatuk szerint a bűntényt két, a radikális palesztin Hamász szervezethez tartozó fegyveres követte el, de a tetteseknek is nyomuk veszett. A hadsereg a helyszíni beszámolók szerint hétfőn felrobbantotta a feltételezett tettesek hebroni házait.

Emberi jogi szervezetek már felhívták a figyelmet arra, hogy Izrael visszatérni látszik ahhoz a gyakorlathoz, hogy lerombolja a merényletek elkövetésével gyanúsítottak házait. A hadsereg utoljára 2005-ben hajtott végre ilyen akciót.

A holttestek megtalálását követően összeült az izraeli nemzetbiztonsági tanács, hogy áttekintse a helyzetet. A testület hétfő éjjel órákon át ülésezett Benjámin Netanjahu miniszterelnök rezidenciáján, de végül semmilyen döntés nem született. Netanjahu előzőleg kemény fellépéssel fenyegette meg a Hamászt.

Összehívták a palesztin biztonsági tanácsot is. Mahmúd Abbász palesztin vezető korábban elítélte az emberrablást. Az izraeli hadsereg éjszaka légicsapásokkal sújtott le a palesztin területek déli részében.

A hadsereg hajnalban azt közölte, hogy a Gázai övezetből kilőtt rakéta hullott Izrael területére, de emberéletet nem oltott ki.

Az izraeli hatóságok a telepesek foglyul ejtése óta 420 palesztint tartóztattak le a Jordán folyó nyugati partján található palesztin területen, és 2200 épületet kutattak át. Öt palesztin meghalt az "átfogó műveletben" - tehát a mérleg máris a zsidók oldalára billent.

Egy fiatal palesztin férfi kedd hajnalban meghalt az észak-ciszjordániai Dzsenín térségében, egy palesztin menekülttábor elleni izraeli razzia során. Ez az eset azonban feltehetően nem kötődik a telepesrablások miatt kezdett hadművelethez.

(AFP - HVG nyomán)

3. frissítés: videón a zsidó terrorakció egy jelenete:



Friss hírek az elmúlt 24 órából