Egy eddig ismeretlen baloldali anarchista csoport jelentkezett Görögországban az Arany Hajnal két tagjának gyilkosaként. Félő, hogy az eset után elszabadul a politikai erőszak az országban.

Az eddig ismeretlen Népi Forradalmi Harcosok Erői csoport a gyilkosságot vállaló üzenetét egy olyan helyen hagyta, ahol a nemzetiszocialisták állítólag kivégeztek görögöket a II. világháborúban. Az üzenet ottlétére egy névtelen telefonáló hívta fel a figyelmet. A csoport azt írta: tettüket "bosszúból" követték el azért, amiért az Arany Hajnal egy híve szeptemberben halálosan megkéselte Pavlosz Füszasz kommunista rappert.




"Pavlosz Füszasz vakmerő meggyilkolása volt az utolsó csepp a pohárban, fordulópont. A bosszúból elkövetett fegyveres támadás a kezdete a nép azon hadjáratának, amelyben az Arany Hajnal neonáci söpredéke oda kerül, ahová való: a történelem szemétdombjára" - olvasható a 18 oldalas iratban, amely tele van anarchista szövegekből vett idézetekkel, és amelynek írói "a neonácik" elleni további támadásokkal fenyegetőznek.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Így lőtték le a görög hazafiakat a "békés antifasiszták" (18+)