Ugrás a cikkhez
Reklám

A francia belügyminiszter továbbra is helyesli a 15 éves cigánylány és családja kitoloncolását Franciaországból, sőt, annak módjában sem talált semmi kivetnivalót. Manuel Valls erről vasárnap nyilatkozott.

"Inkább büszkének kellene lennünk arra, amit tettünk, nem pedig sajnálkoznunk" – mondta Valls a sajtónak a France 24 francia hírtévé szerint. Hozzátette, hogy folytatja az illegális bevándorlók hazatoloncolását a "jogvédők" bírálatai ellenére is.

A belpolitikai vihart az váltotta ki, hogy nemrég a hatóságok Albániába toloncolták Leonarda Dibranit, egy 15 éves cigánylányt és annak családját. A lányt osztálytársai szeme láttára egy iskolai kiránduláson vette őrizetbe a rendőrség.

Leonarda nem tud albánul, sőt, egész családjából csak apja beszéli a nyelvet, mivel egyedül ő született Albániában. A kancigány Franciaországban ugyanakkor azt hazudta, hogy mindannyian albán menekültek. Tette ezt azért, hogy nagyobb eséllyel kaphasson családjával letelepedési engedélyt politikai menekültként. Végül azonban nem kaptak menekültstátust.

A Dibrani család 4 éven át élt Franciaországban, hat gyerekük közül a legkisebb már ott is született, a többiek Olaszországban, akárcsak anyjuk.

Francois Hollande francia államfő szombaton tévényilatkozatban közölte, hogy a lány visszatérhet Franciaországba, hogy folytathassa az iskolát, de családja nélkül. A lány ezt elvetette.

(MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából