Ugrás a cikkhez
Reklám

A szíriai hadsereg bejelentette szerda este, hogy az izraeli légierő "közvetlen bombatámadást" intézett hajnalban egy katonai kutató központ ellen, amely Damaszkusz és a tőle nem messze lévő libanoni határ között helyezkedik el.

Egy izraeli harci repülőgép hajnalban megsértette légterünket, és közvetlenül bombázott egy védelmi képességet javító kutató központot Dzsamraja térségében, Damaszkusz tartományban, a fővárostól északnyugatra.

Két munkatárs életét vesztette, öten megsebesültek, súlyos anyagi kár keletkezett - közölte a SANA hivatalos hírügynökség a fegyveres erők parancsnokságára hivatkozva. Ezt a központot korábban már a kormányellenes felkelők is megtámadták.

A közleményben a hadsereg tagadta azokat a korábbi szerdai híradásokat, amelyek szerint izraeli harci gépek hajnalban megsemmisítettek volna egy katonai konvojt a szíriai-libanoni határon.

Frissítés: Izrael megerősítette

Amerikai lapértesülés szerint Izrael megerősítette, hogy szerdán rakétatámadást hajtott végre Szíriában. Meg nem nevezett tisztviselőkre hivatkozva a The New York Times című napilap jelentette, hogy az izraeli kormányzat tájékoztatást adott amerikai partnereinek a támadásról. A hajnali légicsapásról Izrael mindeddig nem tett hivatalos közlést. Azt eredetileg a szíriai hadsereg jelentette be közleményben.

A támadásra a beszámolók szerint Damaszkusz közelében került sor, a cél pedig egy korszerű légvédelmi rakétákat szállító konvoj volt. A The Washington Post című napilap értékelése szerint a támadás - amely az első izraeli csapás volt szíriai területen 2007 óta - fokozta azokat az aggodalmakat, hogy a szíriai belháború kiterjedhet a térségben.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Libanonban bombázott a zsidó terrorállam



Friss hírek az elmúlt 24 órából