Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Anonymous elnevezésű hackercsoport kiberháborút hirdetett Izraellel szemben. Ötezer izraeli tisztségviselő adatait hozták nyilvánosságra az interneten.

A csoport az Anonpaste.me elnevezésű tárhelyen keresztül intézett üzenetet az izraeli kormány számára, mielőtt az ötezer hivatalnok nevét, személyi számát és e-mail címét a világhálón közölték volna.

Az üzenet szövege a következő: "Felkeltette a figyelmünket, hogy az izraeli kormány semmibe vette ismételt figyelmeztetéseinket az emberi jogsértésekkel, az internet Izraelben történő korlátozásával, saját állampolgárai és a szomszédos államok polgárai elleni visszaélésekkel kapcsolatban.2012 emlékezetes lesz az izraeli védelmi erők és az internet biztonságát felügyelők számára. Izraeli kormány: mindezek nyomán megkezdődik a kiberháború.”




Korábban a hackercsoport több mint 700 izraeli weboldalt tört fel, többek között a hadsereg blogját, a Jeruzsálemi Bank, az Izraeli Védelmi Minisztérium és az elnöki hivatal honlapját is. A megtámadott honlapok többsége azóta is elérhetetlen.

Az izraeli pénzügyminiszter elismerte a hackertámadásokat, hangoztatta ugyanakkor, hogy a kormány ezen a “második fronton” is folytatja a háborút.

Az elmúlt négy nap folyamán Izrael “44 millió, a kormányzati weboldalak ellen indított kibertámadást hárított el” – közölte Yuval Steinitz pénzügyminiszter az AP Hírügynökségnek nyilatkozva.

Perge Ottó - RT nyomán



Friss hírek az elmúlt 24 órából